13.12.2017

İL MÜFTÜMÜZ, DÖRTYOL BÖLGE YATILI HAFIZLIK KUR’AN KURSUNU ZİYARET ETTİ

İl Müftümüz Sayın Hamdi KAVİLLİOĞLU, İl Müftü Yardımcımız
Cafer EROL ile birlikte Dörtyol Bölge Yatılı Hafızlık Kur’an Kursunu ziyaret etti. Kurs hakkında bilgi alan İl Müftümüz öğrencilerimizle bir süre onlara sohbet etti.

Konuşmasında hafızlığın öneminden bahseden İl Müftümüz; “Peygamber Efendimiz (s.a.v) “Kur’an’ın ehli Allah’ın ehlidir.” buyuruyor. Yani Kur’an’a yakın olanlar, O’nu okuyanlar, O’nu okutanlar Allah’a yakın olanlardır. Bu yakınlık manevi yakınlıktır. Hafızlık öyle bir nimettir ki, her kula nasip olmaz. Fakat hafız olmak kadar hıfzı muhafaza etmek de bir o kadar önemlidir. Hafızlığın mükâfatı cennette ‘Cemalullah’la şereflenmektir. Hafızlar, mukaddes kitabı sadece dillerinde değil, gönüllerinde de taşırlar. Onların fikri de, zikri de, şükrü de Kur’an’dır.” dedi.

İl Müftümüz konuşmasının devamında; “Aileleriniz sizleri buraya üç maksatla gönderiyorlar: Birincisi, iyi bir müslüman olmanız, ikincisi, iyi bir insan olmanız, üçüncüsü, iyi bir hafız olmanız için. İyi bir hafız olabilmek için gayret etmeliyiz. Derslerimize düzenli çalışmalıyız. Peygamber Efendimiz; “Erteleyenler (yarıncılar) helak oldu.” buyuruyor. -Ezberimi sonra yaparım ya da yarın yaparım. –Derslerime yarın çalışırım. –İbadetlerimi sonra yaparım. vb. iyilikleri, güzellikleri ertelemememiz gerektiğini bu hadis-i şeriften anlıyoruz.” dedi.

İl Müftümüz konuşmasını, İlçe Müftümüze ve öğreticilerimize gayretlerinden dolayı teşekkür ederek ve öğrencilerimize başarılar dileyerek sonlandırdı.