09.04.2024

Arife Çiçeği” Projesi Kapsamında 99 Yetim-Öksüz, İl Müftülüğümüz ve TDV Hatay Şubesi işbirliği ile 550 Yetim-Öksüz Yavrumuz Bayram Öncesi Bayramlık Kıyafet, Ayakkabı ve Çeşitli Hediyeler ile Sevindirildi

Danimarka Türk Diyanet Vakfı, Arife Çiçeği projesi kapsamında ilimizde ikamet eden 99 Yetim-Öksüz yavrumuz giydirilip çeşitli hediyeler verildi. Türkiye Diyanet Vakfı Hatay Şubesi ve Hatay İl Müftülüğümüz iş birliği ile ilimizde ikamet eden 550 öksüz ve yetimlerin bayram sevinçlerine ortak olundu. Yetime sahip çıkmak, onların ihtiyaçlarını giderebilmek ve geleceklerine umut olabilmek gayesiyle Türkiye Diyanet Vakfı Hatay Şubesi ve Hatay İl Müftülüğü iş birliği ile bir program icra edildi. Programda yetim ve öksüzlerin tebessümlerine vesile olmanın öneminden bahseden İl Müftümüz Mevlüt TOPÇU : “Hz. Peygamber’in (sav) hayatından örnekler vererek “Allah Resûlü (s.a.v) “Ben ve yetime kefil olan (kol kanat geren) kimse cennette böyle (yan yana) olacağız.” buyurmuş ve aralarını hafifçe ayırarak işaret parmağıyla orta parmağını göstermişti. (Buhari, Talak, 25.)” işte bu müjdeye ermek için yetim ve Öksüz yavrularımıza sahip çıkan bütün kardeşlerimizden Danimarka Türk Diyanet Vakfı, Türkiye Diyanet Vakfı Hatay Şubemizden ve üyelerinden hayır sahiplerinden Allah razı olsun”, dedi. Hatay’da yaşayan 649 yetim ve öksüze hediyelerinin takdim edilmesinin ardından program sona erdi.