05.04.2024

Kadir Gecesi İlimiz Tüm Camilerinde Olduğu gibi İl Müftümüz Mevlüt TOPÇU’nun Teşrifleri İle İskenderun Nihal Atakaş Camiinde Dualarla İdrak Edildi

Kur’an-ı Kerim’in indirildiği ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi İlimiz geneli tüm camilerimizde coşkuyla idrak edildi. İskenderun ilçemizde de İl Müftümüz Mevlüt TOPÇU’nun teşrifleri ile Nihal Atakaş Camii’nde düzenlenen programla idrak edildi.
Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle başlayan program, kaside okumaları ve ilahi dinletileri ile devam etti. İl Müftümüz Mevlüt TOPÇU, evveli rahmet, ortası mağfiret sonu da cehennemden kurtuluş olan Kadir Gecesinin ihyası ve önemine dair yaptığı vaazında gecenin nasıl değerlendirilmesi gerektiği konusunda bilgiler verdi.
Program yatsı ve teravih namazının edasından sonra İl Müftümüz Mevlüt TOPÇU’nun Merhametlilerin en merhametlisi olan Allah’a “Allahım Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni affet” diye dua edip, kendimiz ailemiz ve tüm İslam aleminin affı ve bağışlanması, huzur ve selameti için ve başta Filistin Gazze ve Doğu Türkistan olmak üzere tüm İslam coğrafyasında kardeşlerimize ve Mukaddesatımıza karşı işlenen zulmün sona ermesini Rabbimizden niyazıyla sona erdi. Kadir Gecesi’ne özel düzenlenen programda; Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ‘Hediyem Kur’an olsun’ kampanyası kapsamında 500 Kur’an-ı Kerim dağıtıldı.