14.02.2024

Hafızlık Kur'an Kursları İçin Geçici Öğretici (Belletmen) Alımı Duyurusu

HAFIZLIK KUR’AN KURSLARI İÇİN GEÇİCİ ÖĞRETİCİ (BELLETMEN) ALIMI DUYURUSU

İlimize bağlı İlçe Müftülüklerindeki İhtiyaç Odaklı Kur’an Kurslarında ihtiyacı karşılamak üzere ‘’Geçici Öğretici’’ alınacaktır.

A- HAFIZLIK KUR’AN KURSLARI İÇİN GEÇİCİ ÖĞRETİCİLERDE (BELLETMENLERDE) ARANAN ŞARTLAR

1- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. Maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2- En az İmam Hatip Lisesi mezunu olmak.

3- 2022 yılı DHBT sınavından 50 ve üzeri almış olmak.

4- Yeterli müracaat olmadığında DHBT sınavına girmiş olmak veya diğer şartları taşıyor olmak.

5- Müracaat edenlerden DHBT puanı 50 ve üzeri olanlardan en yüksek puandan başlanarak kontenjanın 2 katı mülakata çağrılacaktır.

6- Güvenlik soruşturması olumlu olmak.

B- BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Başvuru dilekçesi (Müftülük tarafından temin edilecektir.)

2- Mezuniyet belgesi fotokopisi. (En az İmam Hatip Lisesi mezunu olmak.)

3- T.C. kimlik nolu nüfus cüzdanı fotokopisi.

4- 2022 yılı DHBT çıktısı.

Buna Göre:

1- İlimiz İlçe Müftülüklerine bağlı İhtiyaç Odaklı Kur’an kurslarında Geçici Öğretici olarak görev almak isteyenler görev yapmak istediği İlçe Müftülüğüne müracaat edeceklerdir.

2- Sadece bir İlçe Müftülüğüne ve bir mülakata müracaat edilebilecek olup, birden fazla İlçe Müftülüğüne ve birden fazla mülakata müracaat edenlerin müracaatları geçersiz sayılacaktır.

3- Adaylar müracaatlarını 12.02.2024 -23.02.2024 tarihleri arasında gerekli belgelerle birlikte görev yapmak istediği İlçe Müftülüğüne yapacaklardır.

4- Müracaat edenlerden DHBT puanı 50 ve Üzeri olanlardan kontenjanın iki katı sözlü mülakata çağrılacaktır. Yeterli başvuru olmaması halinde DHBT puanı olmayanlar çağrılacaktır.

5- İlçe Müftülükleri nihai listeyi en geç 23.02.2024 Cuma günü saat: 17:00‘ a kadar İlimiz Müftülüğünün hatay@diyanet.gov.tr adresine göndereceklerdir.

6- Mülakata gireceklerin isimlerini ve mülakat yer ve tarihini gösteren liste 26.02.2024 Pazartesi günü saat 14:00 ‘dan itibaren Müfülüğümüzün http://hatay.diyanet.gov.tr Web sitesinden yayınlanacaktır.

7- Müracaatlar, İlçe Müftülüğünden alınan matbu dilekçe ile bizzat yapılacak olup posta, faks, e-posta vb. Yollarla yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

8- Sözlü mülakat 27.02.2024 Salı günü saat 08:30 ‘da komisyonun olduğu Müftülüklerde yapılacaktır.

9- İlçelere göre Hafızlık Kuran Kursu (Belletmen) ihtiyacı Başkanlığın belirleyeceği kontenjanlar dahilinde olacaktır. 12.02.2024

S.N.

İLÇE