11.04.2019

ÇOCUK YAŞTA EVLİLİK KUR’AN’IN RUHUNA AYKIRIDIR

Hatay Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği arasında ortaklaşa yürütülen “Erken Yaşta ve Zorla Evlilikle Mücadele” projesi kapsamında Suriyeli annelere ve kızlarına yönelik 2 oturumda “Dinin Hükümleri ve Toplum Uygulamaları  Arasında Erken Yaşta Evlilik” konulu eğitim düzenlenendi.

İl Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizi Remziye KÖROĞLU tarafından Hatay İl Kültür Merkezinde 584 Suriyeli anne-kız’a, Reyhanlı İlçemizde ise 500 Suriyeli anne, kız’a Arapça eğitim verildi.

İl Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizi Remziye KÖROĞLU; kendine, Rabbine ve çevresine karşı henüz sorumluluk bilincinde olmayan bir çocuğun evliliğe zorlanmasının Kur’an’ın ruhuna aykırı olduğu, yuva kurmanın, eş ve anne olmanın anlamını idrak etme rüştüne erişmemiş bir kızın evlendirilmeye çalışılmasının asla kabul edilemez bir durum olduğu hususlarını dile getirdiği eğitimlerin ardından anne, kız Suriyeli misafirlere  Hatay İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu hizmetlerinin kısa bir tanıtımı yapıldı.