05.04.2024

Kadir Gecesi Özel Programı Nihal Atakaş Camii ve Kaptanpaşa Camii başta olmak üzere bütün camilerimizde dualarla idrak edildi.

Nihal Atakaş Camii'nde İl Müftümüz Mevlüt Topçu ve Kaptanpaşa Camii'nde İlçe Müftümüz Ramazan Avcı'nın katılımları ile Kadir Gecesi Özel Programları düzenlendi. Programda din görevlilerimiz tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif ve ilahiler okundu.

İskenderun Kaymakamı Sayın Murat Sefa Demiryürek'in de katıldığı Nihal Atakaş Camii'nde düzenlenen programda, İl Müftülüğümüz tarafından Kur'an-ı Kerim dağıtımı yapıldı. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ikram aracı ile lokma tatlısı ve çay ikramında bulunuldu. Ayrıca Caminin banisi tarafından lokum dağıtımı yapıldı.

Kaptan Paşa Camii ve Hamidiye Camii'nde Sakal-ı Şerif ziyareti yapıldı. Kaptanpaşa Camii sabaha kadar açık kalarak, gece sahurdan önce Teheccüd Namazı kılındı ve sahur ikramı yapıldı. Sonra sabah namazı kılınarak program tamamlandı.

İl Müftümüz Mevlüt Topçu ve İlçe Müftümüz Ramazan Avcı, Kadir Gecesinin ihyası ve önemine dair vaazu nasihat yaptıktan sonra dua ettiler.

Vatandaşlarımızın ailecek yoğun bir şekilde katıldığı program, Nihal Atakaş Camii'nde teravih namazının kılınması ile sona ererken, Kaptanpaşa Camii'nde Sabah Namazının kılınması ile sona erdi.