İskenderun Müftülüğü

16.11.2018

İSKENDERUN İLÇE MÜFTÜSÜ OSMAN ŞEKERCİ

Osman ŞEKERCİ

1973 yılı Şanlıurfa merkez doğumlu olan hocamız, ilköğrenimini tamamladıktan sonra Şanlıurfa’nın tanınmış hafızlarından o dönemde Ulu Cami İmam Hatibi olan babası Yaşar Hafızın yanında, 10 ay gibi kısa bir sürede hafızlığını tamamlamıştır. İmam Hatip Lisesini ve Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitiren hocamız, aynı zamanda özel olarak 5 yıl medrese usulü Arapça eğitimi almıştır. Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Darıca Yüksek İhtisas Eğitim Merkezini tamamlayan hocamız, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde 1993 yılında ilk görevine İmam-Hatip olarak başlamıştır. Dokuz yıla yakın İmam-Hatip olarak çalışan hocamız sırasıyla Trabzon/Akçaabat, Afyon/Başmakçı, Konya/Karapınar ilçelerinde vaizlik, Diyarbakır/Çermik, Sinop/Türkeli, Gaziantep/İslahiye ve Nizip ilçelerinde Müftülük görevlerinde bulunmuştur.

13 Kasım 2018 Salı günü İskenderun İlçe Müftüsü olarak göreve başladı. Hocamız  Necmettin ERBAKAN Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalında Yüksek Lisansına devam etmektedir. Evli olup, iki erkek ve iki kız olmak üzere dört çocuk babasıdır. Hocamız iyi derecede Arapça, orta derecede İngilizce bilmekte olup, Fransızca ve Farsça diline de özel ilgi ve alaka göstermektedir.