15.11.2017

Erzin İlçe Müftümüz Gıyasettin YILMAZ'ın Öz Geçmişi

1961 yılında Adana-Karaisalı'da doğdu. 1973 yılında ilkokulu bitirdi. 1975 yılında Karaisalı K.Kursu' nda hafızlığını tamamladı. 1982 yılında Adana İmam Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra aynı yılın Ağustos ayının on dokuzunda Niğde-Aksaray ilçesi Altunkaya kasabasında  K.K. öğreticisi olarak memuriyete başladı. 1983 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğrenime başladı ve 1988 yılında mezun oldu. Fakülte öğrenimi nedeniyle K.K. öğreticiliğinden istifa ettiği Diyanet 'teki görevine 1985 yılında İzmir-Karşıyaka 'da İmam Hatip olarak tekrar döndü.  1989 yılı ramazan ayı görevlisi olarak Hollanda' da bir ay görev yaptı.Askerliğini yedek subay olarak Ankara ve Sakarya' da 1991 yılında tamamladı. 1992'de girdiği İstanbul Haseki Eğitim Merkezi İhtisas bölümünü 1994 yılında tamamladı. Aynı yılın ramazan ayında Arnavutluk' ta bir ay din görevlisi olarak bulundu.Ekim ayında Şanlıurfa-Bozova ilçesinde ilçe müftüsü olarak göreve başladı. Burada iki yılı aşkın görev yaptıktan sonra 1996 yılı sonunda Hollanda' da uzun süreli (4 yıl) yurt dışı görevinde bulundu.2001 yılı başında yurda döndükten sonra sırasıyla Kahramanmaraş-Ekinözü ve Andırın ilçeleriyle Osmaniye-Düziçi ilçesinde müftülük görevinde bulunduktan sonra 2014 yılında Gaziantep-Oğuzeli ilçe müftüsü olarak atandı. 2020 yılında Hatay Erzin İlçe Müftülüğüne atandı. Halen Erzin İlçe Müftüsü olarak görevine devam etmektedir.