03.11.2020

Arsuz İlçe Müftüsü

Mehmet SAİN

04.01.1972 tarihinde Siirt’te doğdu. İlk orta ve İmam Hatip Lisesini Tarsus’ta bitirdi. Bu süre zarfında değişik hocalardan Medrese eğitimi aldı. 1992 yılında Mersin İli Tarsus İlçesinde İmam-Hatip olarak göreve başladı. İmam-Hatiplik görevini ifa ederken 1996’da Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesini, 2011 yılında Sakarya İlahiyat Fakültesini bitirdi. 2014 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen İhtisas Eğitim Merkezinden mezun olduktan sonra Hatay İli Belen İlçesine Vaiz olarak atandı. Aynı yıl Atatürk Üniversitesi Din Psikolojisi Ana Bilim dalında "DİB İhtisas Eğitim Merkezi Kursiyerlerinin Dini Tutumları" teziyle yüksek lisansını tamamladı.

19.10.2020 tarihinde ise Hatay  İli Arsuz İlçe müftülüğüne atanan ve halen Arsuz ilçe müftülüğü görevini sürdürmekte olan Mehmet SAİN, Evli ve 4 çocuk babası olup iyi derecede Arapça  bilmektedir.

Halen Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Din Psikolojisi Ana Bilim dalında Doktora yapmaktadır.

YAPTIĞI İLMİ ÇALIŞMALAR:

1. Minberden Gönüllere (Hutbe Kitabı)
  2. Belen Gençlik Araştırması