25.02.2019

TEMEL AİLE BİLİNCİ EĞİTİMİ SEMİNERLERİ SONA ERDİ

İl Müftülüğümüz tarafından bayan Kur’an Kursu Öğreticilerine yönelik olarak düzenlenen “Temel Aile Bilinci Eğitimi” seminerleri sona erdi. İl Müftülüğümüz Konferans Salonunda düzenlenen son seminere Kırıkhan, Hassa, Kumlu ve Altınözü İlçelerimizde görev yapan Kur’an Kursu Öğreticilerimiz katıldı.

Seminer, İl Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) Vaizi Remziye Köroğlu’nun sunumu ile başladı.

Seminerde konuşan İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda çalışmalar yaptığını ve projeler geliştirdiğini, bu bağlamda “Temel Aile Bilinci Eğitimi” seminerleri düzenlendiğini, İlimizde de gruplar halinde bayan Kur’an Kursu hocalarına yönelik olarak seminerler düzenlendiğini, bugün bu seminerle bütün görevlilerimizin bu seminere katılmış olacağını ifade etti.

Akabinde, İl Müftümüz tarafından, “Ailemde Bir Yaşlı Var” ve “Akrabalarım Var” konulu sunumlar yapıldı.

İl Müftülüğümüz Vaizi Abdüsselam Porsnok’un yapmış olduğu sunumlar ile seminer sona erdi.

Temel Aile Bilinci Eğitimi seminerlerinde;

Ailem ve Ben

Ailemde Bir Çocuk Var

Ailemde Bir Genç Var

Ailemde Bir Yaşlı Var

Ailemde Bir Engelli Var

Akrabalarım var

Ailemin İletişim Dili

Ailede İffet ve Mahremiyet

Teknolojiyi Bilinçli Kullanıyorum

Ailemi Bağımlılıktan Koruyorum

Ailemde Merhamet İstiyorum

Ailem Dağılmasın

konu başlıkları altında sunumlar yapıldı.