16.06.2018

İLİMİZDE RAMAZAN BAYRAMI COŞKUSU

Bayram Sabahı Bayram sevinci ile ilimiz genelindeki tüm camiler tıklım tıklım doldu. İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu, Bayram Namazı öncesinde Habib-i Neccar Camii’nde cemaate vaaz etti.

İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu vaazında; bayramların sevinme ve sevindirme günleri olduğunu, kırgınlıkları bir tarafa bırakıp birlik olmamız gerektiğini belirtti. “Bayramda imkanı olan sılay-ı rahim yapsın. İmkanı olmayan telefonla vs. ailesini, akrabalarını arasın bayramlarını kutlasın. Bayramlar birlikte, sevgi, saygı içinde kutlandıkça güzelleşir. Ramazan-ı Şerif ayı boyunca edinmiş olduğumuz güzel hasletleri Ramazan-ı Şeriften sonra da devam ettirelim. Rabbim, tuttuğumuz oruçlarımızı, kıldığımız namazlarımızı, yaptığımız hayır ve hasenatları kabul buyursun. Daha nice Ramazan-ı Şeriflere, nice bayramlara sağlık ve sıhhat içinde ulaştırsın. Ramazan-ı Şerif ayında affedilenlerden olup gerçek bayrama erenlerden eylesin.” dedi.

İl müftümüz vaazın sonunda; “Cenab-ı Hakk emniyetimizi jandarmamızı, ordumuzu yurdumuzu, devletimizi milletimizi, ezanlarımızı bayrağımızı, birlik ve beraberliğimizi daim etsin.” daim etsin diye dua etti.

Bayram namazından sonra İl Müftümüz cemaatle bayramlaştı.