17.08.2017

ŞEHİT JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ ABDULHADİ YILMAZ DUALARLA UĞURLANDI

16 Ağustos 2017 Çarşamba günü Şırnak İli Namaz Dağı Sorutepe Bölgesinde icra edilen operasyonda güvenlik güçleriyle terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Abdulhadi Yılmaz, Antakya İlçemiz Madenboyu Mahallesinde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

16 Ağustos 2017 Çarşamba günü düzenlenen cenaze törenine Hatay Valisi Sayın Erdal Ata'nın "Görevli-İzinli" olarak il dışında bulunması nedeniyle Vali Vekili Orhan Mardinli, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman’ın yanı sıra, Hatay Milletvekilleri Birol Ertem, Fevzi Şanverdi, Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, Mevlüt Dudu, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Aktaş, İl Müftü Vekili Necati ŞAFAK,  İl Jandarma Komutanı J. Alb. Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, siyasi parti il başkanları, şehidimizin ailesi, yakınları ile vatandaşlarımız katıldı.

Şırnak'ta düzenlenen törenin ardından Hatay'a askeri uçakla gönderilen sehit Abdulhadi Yılmaz’ın naaşı, İl Müftü Vekili Necati Şafak tarafından Antakya İlçemiz Madenboyu Mahallesinde ikindi namazını müteakip kıldırılan cenaze namazının ardından Yasin-i Şerif tilaveti, dualar ve gözyaşları ile Madenboyu Mezarlığında toprağa verildi.

Şehidimizin ailesini teselli ederek sabır dileyen Vali Vekili Mardinli, Jandarma Uzman Çavuş Abdulhadi Yılmaz’ın naaşının sarıldığı Türk Bayrağı’nı şehidimizin babasına vererek başsağlığı dileğinde bulundu.

Şehidimize Allah’tan rahmet, acılı ailesine sabr-ı cemil niyaz eder, yüce milletimize başsağlığı dileriz.