24.05.2017

İL MÜFTÜMÜZ, YENİYURT CAMİİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

İl Müftümüz Sayın Hamdi KAVİLLİOĞLU, Dörtyol İlçemiz Yeniyurt Mahallesinde yeni yaptırılan Merkez Camii’ni gezerek incelemelerde bulundu.

Cami hakkında bilgi alan İl Müftümüz, caminin yapımına öncülük eden İmam-Hatip Hasan ERPAK’a ve hayırsever Osman HEREK’e teşekkür ederek “Çok güzel ve örnek bir cami olmuş, Rabbim (c.c) emeği geçen herkesten razı olsun.  Bu camimiz inşaallah cami yaptıran diğer kardeşlerimize de teşvik olur.” dedi. “Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte doğru yola ermişlerden olmaları umulanlar bunlardır.” (Tevbe,18.ayet) ayetini ve “Kim Allah için bir mescid inşa ederse (cami yaparsa) Allah'ta Cennet'te onun için mislini yapar.” Hadis-i Şerifini hayırseverimize okuyarak “Rabbim, bu müjdeye nail olanlardan eylesin, mislini sizlere Cennet’te fazlasıyla lütfetsin.” niyâzında bulundu.