Türkiye Diyanet Vakfı Dörtyol Şubesi'nin öncülüğünde ve Müftülüğümüz koordinesinde Gazze Yararına ilçemiz Çerkez Hoca Camii bahçesinde hayır çarşısı açıldı.
Açılışta konuşan Müftümüz Kazım URAL; “İki yıldır Gazze’de israil tarafından kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden, uluslararası savaş hukukuna uyulmadan, medeni dünyanın gözü önünde açlık ve susuzluğun silah olarak kullanıldığı bu soykırıma sessiz kalamayız.
Müftü URAL, Filistin’de yaşanan zulme dikkat çekerek, "Zulüm altındaki kardeşlerimizi unutmadık. Dualarımızla, maddi ve manevi desteklerimizle Hz.İbrahim'in ateşine su taşıyan karınca misali elimizden geldiğince yanlarında olmaya devam ediyoruz." dedi.
Filistin’deki kardeşlerimize yardım amacıyla ilçemiz Çerkez Hoca Camii bahçesinde yapılan bu hayır kervanına emek veren tüm mesai arkadaşlarımıza,Kur'an kursu öğretici ve öğrencilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Bugün burada bizleri yalnız bırakmayan Sayın Kaymakamımız Mehmet KEKLİK beye, ilçe protokolüne ve halkımıza şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Akabinde, halkımız hayır çarşısında hayırlarını yaparak, Filistinli kardeşlerimize bir nebzede olsa yardım edebilmenin haklı sevincini yaşadılar "Kermesten elde edilen gelirin, Gazze halkına ulaştırılmak üzere ilgili kurumlara ulaştırılacağı öğrenildi.