22.01.2023

Umre Yolcuları Mukaddes Mekana Uğurlandı

Hatay’dan Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile 11 Günlük Servisli Öğretmen-Öğrenci ve Veli Turu ile umreye gidecek vatandaşlarımız dualarla kutsal mekanlara uğurlandı.

Hatay’dan Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile 11 Günlük Servisli Öğretmen-Öğrenci ve Veli Turu ile umreye gidecek vatandaşlarımız Hatay Havalimanında düzenlenen programla umre yolculuğuna uğurlandı.

Umre vazifesini yerine getirmek üzere İlimizden 11 Günlük Servisli Öğretmen-Öğrenci ve Veli Turu ile yola çıkan umre yolcuları için 22.01.2023 Pazar günü saat 11:00’de Hatay Havalimanında uğurlama programı düzenlendi.

Düzenlenen programa, İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, İl Müftü Yardımcısı Murat Akçay, Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Memiş Kelletaş, kafiledeki din görevlileri, kadın irşat görevlisi, umre yolcuları ve yakınları katıldı.

Hatay Havalimanında düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve kasidelerin okunmasıyla başladıktan sonra İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili’nin konuşmaları ile devam etti.

İl Müftüsü Bilgili, konuşmasında; "Umre yolculuğu manevi arınmaya vesile olan bir ibadettir. Sizler bu kutsal yolculuktan döndükten sonra ailenizin, komşularınızın ve mahallenizin manen arınmasına vesile olacaksınız. Bugün ilimizden 175 umrecimizi daha kutsal topraklara uğurluyoruz. Umre yolcularımıza Cenabı Allah'tan makbul bir umre nasip etmesini ve salimen gidip memleketimize salimen ve ğanimen dönmenizi temenni ediyoruz. Allah’ın evinde, Resûlullah’ın huzurunda memleketimiz, vatanımız ve Ümmet-i Muhammed için dua edin" diyerek hayırlı yolculuk dileklerinde bulundu.

Program; İl Müftüsü Bilgili’nin konuşmasının ardından, İl Müftü Yardımcısı Murat Akçay’ın yaptığı dualarla 175 kişilik umre kafilesinin kutsal beldelere uğurlanmasıyla tamamlandı.