11.01.2023

Hatay Müftülüğü Umre Seminerleri Devam Ediyor

Diyanet İşleri Başkanlığı 2022-2023 Umre Organizasyonu çerçevesinde Servisli 11 Günlük Öğretmen-Öğrenci Grubu 1. Tur ile umre yapmak üzere kutsal topraklara gidecek vatandaşlara yönelik seminer düzenlendi.

Bu kapsamda, Hatay İl Müftülüğü aracılığıyla umreye gidecek vatandaşlara yönelik 10-11 Ekim tarihlerinde seminer yapıldı.

Vatandaşların umre ibadetlerini sağlık, güvenlik ve huzur içerisinde, usulüne uygun ve bilinçli bir şekilde yerine getirebilmeleri, umre ibadetini manevi bir yenilenme fırsatı olarak değerlendirebilmeleri amacıyla düzenlenen seminerlerde umreye gideceklere genel ve idari konularla ilgili bilgi verildi.

Seminer, İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili’nin "İbadet Bilinci ve Umre İbadeti ile Umrenin Hikmeti ve Umre’deki Sembollerin Anlamı" konulu sunumlarıyla başladı.

Umrenin önemi ve fazileti konusuna değinerek konuşmasını tamamlayan İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili; "Bütün ibadetlerde şart olduğu gibi umre ibadetinde de ilk şart Allah rızası olmalıdır. Yüce Rabbimiz bir ayette “Haccı da, umreyi de Allah için tamamlayın.” buyurmaktadır. Umre ibadetini gerçekleştirenler için ise Sevgili Peygamberimiz "Umre ibadeti, daha sonraki bir umreye kadar işlenecek günahlara kefârettir. Mebrûr haccın karşılığı ise, ancak cennettir." müjdesini bizlere bildirmektedir. Bu bağlamda, bu seçkin topluluğun içerisinde ben de olmak isterdim. Rabbim yapacağınız umre ibadetini kabul eylesin. Cümle günahlarımızı affeylesin. Peygamberimizin müjdesine nail eylesin. Salimen gidip, salimen ve ganimen dönebilmeyi cümlemize nasip eylesin inşallah." dedi.

Seminer; İl Müftü Yardımcıları; Murat Akçay, Nazife Sağlamoğlu ve Hac ve Umre Müdürü Memiş Kelletaş’ın sunumları ile devam ettikten sonra Umre yolcularına Menenjit aşıları uygulanarak tamamlandı.