29.09.2021

Kur'an Kursu Kız Öğrencileri Arası Hafızlık Yarışması Türkiye Finali

Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde düzenlenen "Kur'an Kursu Kız Öğrencileri Arası Hafızlık Yarışması" Türkiye finali İlimizde yapıldı.

Bölgelerinde birinci olan 7 hafızın katıldığı final, 29 Eylül 2021 Çarşamba günü Hatay Meclis Kültür ve Sanat Merkezi'nde Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz’ın başkanlığında, Bolu İl Müftü Yardımcısı Fadime Arslan ve Gaziantep Hacı Ahmet Ziylan Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Kerim Şükrü Ünlü’nün üyeliğinde teşekkül eden komisyon tarafından gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen Kur'an Kursu Kız Öğrencileri Arası Hafızlık Yarışması'nda Bursa’dan Hümeyra Güneş birinci oldu.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılışında konuşan İl Müftümüz Ömer Faruk Bilgili, hafızlık finaline ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

İl Müftümüz Bilgili konuşmasında şunları söyledi: “Kurulduğu günden beri birçok medeniyete, dile, dine ev sahipliği yapmış olan Hatay’ımız, halen bu vasfını bir zenginlik olarak sürdürmektedir.

Bu kardeşliğin ve birlikte yaşama kültürünün temelinde, tarihten bu tarafa gelen izlerin olduğunu ifade etmeliyim. Bunların başında Tevhid Akidesinin sembol ismi Habib-i Neccar Hazretleri gelmektedir.

İnancı ve değerleri uğruna canını feda eden, Manevi Muhafızımız Habib-i Neccar’ın gölgesinde böyle bir yarışma vesilesiyle bizleri bir  araya getiren Rabbimize hamdü senalar  olsun.

Yıllarca değişik kültür ve medeniyetlerin hüküm sürdüğü bu topraklar, 636 yılında  Hz. Ömer Devrinde O’nun komutanlarından Ebu Ubeyde bin Cerrah tarafından fethedilince, Anadolu'daki ilk cami ve  ilk minare İslam'ın, imanın şiarı olarak, bir şehadet parmağı misali,  bu topraklarda yükselmiştir.

Sahabenin ayak izleri üzerine inşa edilen bu şehir, O tarihten günümüze kadar, okunan her ezanla, huzurun ve bereketin kaynağı olmuş ve ebediyete kadar da olmaya devam edecektir.Bu güzel şehirde Hafızlık Yarışması Kız Öğrenciler Türkiye Finalinin yapılmasını, manevi bir atmosferin oluşmasını, yaşanmasını vesile olan Muhterem Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr Ali Erbaş’a tensiplerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.”

Jüri Başkanı değerli Daire Başkanına, Gaziantep İhtisas Merkezi Müdürüne, Bolu  İl Müftü Yardımcısına, sevgili Hadimul Kur'an'lara, onların öğretici ile ailelerine ve kıymetli misafirlere şükranlarını sunan İl Müftümüz Bilgili, illerde ve bölgelerinde birinci olarak Türkiye finaline katılmaya hak kazanan öğrencileri tebrik etti, başarılar diledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz da bu tür yarışmaların gençleri teşvik etmek için önemli olduğu belirterek, "Bin 700 civarında kursta 6 bin 100 öğreticiyle yaklaşık 80 bin hafız yetiştirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen ve komisyon üyelerinin ezber, tecvid bilgisi ve güzel okuma gibi kriterlere göre değerlendirme yaptığı yarışma sonucunda Bursa’dan Hümeyra Güneş birinci olurken Samsun’dan Feride Betül Kırbıyık ikinci, Afyonkarahisar’dan Meryem Adırbelli ise üçüncü oldu.

Dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm hafızlara plaket ve hediye takdiminde bulunuldu.

Haber29.9.2021