23.09.2021

"2021 Ahî Evran Yılı" münasebetiyle esnafa "Ticaret Ahlakı” broşürleri dağıtıldı

Hatay İl Müftülüğü tarafından "2021 Ahî Evran Yılı" etkinlikleri kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirildi.

Temelde Kur'an'a ve Hz. Peygamber (s.a.v)’in sünnetine dayalı prensipleriyle Anadolu'nun vatanlaşmasında, Osmanlı Devleti’nin kuruluşunda ve bir cihan devleti olmasında büyük rol oynayan Ahîlik teşkilatının üstün ahlaki değerlerinin toplum nezdinde özümsenmesi; Ahîlik teşkilatının kurucusu esnaf/sanaatkâr zümresinin piri İslam âlimi, tabip ve mutasavvıf Ahî Evrân-ı Velî'nin anılması amacıyla her yıl  13-17 Eylül tarihleri arasında etkinlikler düzenlenmektedir.

Bu nedenle; İlimiz Merkez Antakya İlçemizde bulunan kapalı çarşı esnafı ile sanayi esnafı başta olmak üzere İlimiz genelindeki tüm ilçelerimizde bulunan esnaflarımıza "Ahîlik Haftası" münasebetiyle Din Görevlilerimizce esnaf ziyaret edilerek 10.000 adet “Ticaret Ahlakı” konulu broşür dağıtıldı."

Ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade eden esnaf ise hediyelerinden dolayı Din Görevlilerimize teşekkür etti.

İl Müftülüğümüzce hazırlanarak esnafımıza dağıtılan broşürlerde yer alan Ahîliğin ilkelerinden bazıları şunlardır:

• İşinde ve hayatında, kin, çekememezlik ve dedikodudan kaçınmak,
  • Ahdinde,  sözünde ve sevgisinde vefalı olmak,
  • Aza kanaat, çoğa şükrederek dağıtmak,
  • Fakirlerle dostluktan şeref duymak,
  • Zenginlere, zenginliğinden dolayı itibardan kaçınmak,
  • Hakka, hukuka uymak, hak ölçüsüne riayet etmek.

Haber22.9.2021