27.04.2020

Şehidimizi Vatan Toprağına Emanet Ettik

İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu, 25 Nisan2020 tarihinde Irak’ın Kuzeyi Haftanin Bölgesinde şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Ahmet İnce’nin cenaze namazını kıldırdı.

26 Nisan 2020 Pazar günü saat 11.00’de Kırıkhan İlçemiz Hacı Meryem İşcan Cami’nde İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu’nun kıldırdığı cenaze namazı sonrası şehidimiz defnedilmek üzere götürüldüğü Kırıkhan Şehitliği’nde toprağa verildi.

Şehit İnce için düzenlenen ceneze törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi, İsmet Tokdemir, Mehmet Güzelmansur, 39.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alpaslan Kılınç, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Yusuf Ziyaeddin Cavlak, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Serkan Akman, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Kırıkhan İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İlçe Belediye Başkanları, Kırıkhan İlçe Müftüsü Mekki Solmaz ile din görevlileri ve şehidimizin silah arkadaşları katıldı.

Beş kardeşten en büyüğü, 28 yaşında ve bekar olan şehidimiz Piyade  Sözleşmeli Er Ahmet İnce’nin  tabutunun sarılı olduğu Türk Bayrağı, Vali Rahmi Doğan ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay tarafından sağlık sorunları nedeniyle sedyeyle cenaze törenine katılan baba Ali İnce’ye sabır ve baş sağlığı temennileriyle teslim edildi.

Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine sabır, aziz milletimize baş sağlığı dileriz.