22.03.2019

LİSE ÖĞRENCİLERİ ARASI ŞİİR OKUMA YARIŞMASI

Başkanlığımızca “18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi” münasebetiyle 81 ilde lise öğrencileri arasında düzenlenen Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un “Çanakkale şehitlerine” isimli  şiirini ezbere okuma yarışması Hatay İl Finali Müftülüğümüz Konferans salonunda gerçekleşti.

Açış konuşmasını yapan İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU; 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi nedeniyle düzenlediğimiz Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un “Çanakkale şehitlerine” isimli  şiirini ezbere okuma yarışması İl Finaline gelenleri selamlayarak Çanakkale şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allahtan Rahmet diledi.

İl Müftü Yardımcısı Mehmet Emin OKUYUCU’nun başkanlığında Mustafa Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Hasan KAPLAN, Antakya Karlısu Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mustafa DURAN, İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Fahri UÇAK ve Hatay İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Zeynelabidin YÖNEY’in üyeliğinde teşekkül eden Jüri heyeti tarafından dereceye giren yarışmacılar açıklandı.

Yarışma sonunda İl birincisi seçilen Reyhanlı M.Fatih Tosyalı Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Halit GÜMÜŞ’e İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU, İl ikincisi Antakya Hz. Ayşe Proje Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Esmanur GÖRGEN ve İl üçüncüsü Kırıkhan Naim ATAKAŞ Anadolu Lisesi öğrencisi Bekir Can AKYILDIZ’a Jüri üyeleri hediyelerini takdim etti.