17.03.2019

YENİ ZELANDA ŞEHİTLERİ İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

17 Mart 2019 Pazar Öğle Namazını müteakip Antakya Ulu Camiinde Hatay İl Müftülüğümüzün organizesiyle Yeni Zelanda'da Cuma namazı sonrası hunharca katledilen Müslüman kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılındı. Programa Hatay'daki birçok sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar destek verdi.

Öğle namazı öncesi Antakya İlçe Müftümüz Necati ŞAFAK cemaate vaaz verdi. Namazı müteakip gıyabi cenaze namazı için bir araya gelenlere İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu, bir konuşma yaptı. Konuşmasında, yapılan terör saldırısını kınadı. Saldırıda yaşamını yitirenlerin hepsinin şehit olduğunu belirten Kavillioğlu, "O şehitler arasında 3 yaşında çocuk vardı. Sadece ibadet etmek maksadıyla toplanmışlardı. Zalimler mutlaka dünyada da ahirette de kahrı perişan olacaktır. Vefat eden kardeşlerimiz en yüksek makama erdi." diye konuştu.

Daha sonra Yeni Zelanda'da şehit olan Müslüman kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılındı. Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından, saldırıda yaşamını yitirenler için dua edildi.