21.01.2019

İL GENELİ MÜFTÜLÜK PERSONELİNE SEMİNER DÜZENLENDİ

Diyanet İşleri Başkanlığımızca, kurum içi ve kurum dışı yazışmaların elektronik ortamda yapılması kapsamında Şubat ayı içerisinde İl ve İlçe Müftülüklerinin de sisteme dahil edilmesi hedeflenmiş, bu amaçla İl Müftülüğümüzde ve İlçe Müftülüklerimizde görevli personele  “Elektronik Belge Yönetim Sistemi BELGENET” eğitim semineri düzenlendi. 19 Ocak 2019 Cumartesi günü İl Müftülüğümüz konferans salonunda düzenlenen seminere; İl Müftülüğümüzde ve İlçe Müftülüklerimizde görevli Şube Müdürleri, Şefler, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmenleri ile memurlar katıldı.

Seminerde açış konuşması yapan İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu; yaşadığımız yüzyılın teknolojik açıdan çok hızlı geliştiğini, kurum olarak Diyanet İşleri Başkanlığımızın da çağın gerekleri olarak ve yürüttüğü hizmetlerde geri kalmamak için gerekli çalışmaları yaptığını ve bu doğrultuda bu seminerin yapıldığını ifade etti. “Çağımızda her şey çok hızlı değişiyor ve gelişiyor. Bizler de teknolojik çalışmaları takip etmeliyiz. Bilgisayar bilgimizi geliştirmeliyiz. Yaptığımız işlerin ve hizmetlerin aksamadan yürütülmesi için bilgilerimizi güncellemeliyiz. Mevzuatta da zaman zaman düzenlemeler, değişiklikler olmakta, mevzuat konusunda da bilgilerimizi güncel tutmamız yapılan değişiklikleri takip etmeliyiz. Yürüttüğümüz iş ve işlemlerde mevzuat çerçevesinde çözüm odaklı çalışmalıyız. Gerek din görevlilerimize gerekse vatandaşlarımıza yine mevzuat çerçevesinde yardımcı olmalıyız, kolaylık sağlamalıyız. Bizler memuruz aynı zamanda hocayız din görevlisiyiz her zaman bunun bilincinde olmalıyız. Seminerin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, hepinize başarılar diliyorum.” dedi.

İl Müftümüzün konuşmasının ardından, İl Müftülüğümüz BELGENET sorumluları tarafından “Elektronik Belge Yönetim Sistemi BELGENET” hakkında ve bu sistem üzerinden iş ve işlemlerin nasıl yürütüleceği ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Akabinde, İl Müftülüğümüz Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Mehmet Yolcu, Personel İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Servet Bilgin ile Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Fahri Uçak tarafından kendi birimleri ile ilgili bilgilendirme ve hatırlatmalar yapıldı.

Seminere katılanların sistemle ilgili sordukları soruların cevaplandırılmasını müteakip seminer sona erdi.