10.01.2019

İLÇE MÜFTÜLER TOPLANTISI KIRIKHAN İLÇEMİZDE YAPILDI

2019 Yılı Ocak ayı İlçe Müftüler toplantısı Kırıkhan İlçemizde, İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU başkanlığında yapıldı.

Hatay İl Müftülüğü ile İlçe Müftülükleri arasında yürütülen iş ve işlemlerde birlikteliği sağlamak ve koordinasyonu güçlendirmek amacıyla, her ay ilimizin farklı bir ilçesinde yapılan İlçe Müftüleri toplantısına, İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU başta olmak üzere tüm ilçe müftüleri katıldı.

İl Müftümüzün açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, gündemlerin okunması ve bu gündemler üzerine yapılan istişarelerle devam etti. Toplantının ağırlıklı gündem maddesini, Trafik kurallarına uymanın önemi ile ilgili olarak personel toplantılarında vaaz ve hutbelerde konunun kul hakkı bağlamında dile getirilmesi,  Diyanet Takvimi yapraklarının düzenli olarak cami ve kurslarda okunmasına devam edilmesi, personelin gruplar halinde düzenli olarak ilim halkaları oluşturması, 2019 yılı hac kesin kayıtlarının 11 Ocak 2019 Cuma günü sona ereceğinin ve yedeklerin kayıtları ile kurada ismi çıkmayan şehit yakınları ve gazilerin hac kayıtlarının 17-25 Ocak 2019 tarihleri arasında yapılacağının duyurulması, Umre kayıtlarının, Kudüs bağlantılı umre turlarının ve Ramazan ayı umre turlarının kayıtlarının devam ettiğinin duyurulması ile diğer konular oluşturdu.

Öğle namazından önce başta İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU olmak üzere, tüm İlçe Müftülerimiz Kırıkhan ilçe merkezindeki camilerde vaaz ve irşat görevinde bulundular.