04.01.2019

NİHAL ATAKAŞ CAMİİ İBADETE AÇILDI

İskenderun İlçemizde, hayırsever Recep Atakaş tarafından yaptırılan Nihal Atakaş Camii bugün kılınan ilk Cuma namazı ile ibadete açıldı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Kilis Valisi Recep Soytürk olmak üzere Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, H. Bayram Türkoğlu, Hüseyin Şanverdi, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Dr Lütfü Savaş, İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof Dr İlkay Dereli, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, İlçe Müftülerimiz ve çok sayıda hemşehrimiz Cuma namazını Nihal Atakaş Camisinde eda etti.

Cuma namazı öncesi vaaz eden İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu; “Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte doğru yola ermişlerden olmaları umulanlar bunlardır.” (Tevbe Suresi, 18) ayetini ve “Her kim Allah için bir mescid/cami yaptırırsa Allah (c.c) Teâlâ da onun için cennette onun bir benzerini inşa eder.” Hadis-i Şerifini okuyarak “Camiler ve mescidler Kabe’nin yeryüzündeki birer şubesidir. Camiler memleketimizin İslamî tuğrasıdır. Camilerimiz memleketimizin manevi birer tapusudur. Birlik ve beraberliğimizin simgesidir.” dedi.

Camilerin maddi imarının çok büyük sevap olduğunu bunun yanında camilerin manevi imarının da yapılması gerektiğini belirterek, camilerin aynı zamanda bir eğitim yuvası olduğunu, bu eğitim mekânlarına manevi yönden sahip çıkılması gerektiğini, camilerin en güzel süsünün cemaat olduğunu, cemaati olmayan caminin garip ve mahzun olduğunu ifade etti.

İl Müftümüz, vaazının sonunda, hayırsever Recep Atakaş’a ve emeği geçenlere teşekkür etti.

İskenderun İlçe Müftümüz Osman Şekerci’nin kıldırdığı Cuma Namazının ardından ülkemiz ve milletimiz için dualar edildi.

Hayırsever Recep Atakaş tarafından İskenderun sahiline yaptırılan ve Osmanlı- Selçuklu mimarisi ile modern mimarinin bir arada kullanıldığı Caminin çıkışında vatandaşlarımız tarafından günün anısına hatıra fotoğrafları çekildi.

İskenderun İlçemiz sahil şeridinde, temeli 2015 yılında atılan ve 3 bin kişinin aynı anda ibadetini yapabileceği Nihal Atakaş Camii’nin resmi açılışı daha sonra yapılacak.