06.12.2018

İLÇE MÜFTÜLER TOPLANTISI DÖRTYOL İLÇEMİZDE YAPILDI

2018 Yılı Aralık ayı İlçe Müftüler toplantısı Dörtyol İlçemizde, İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU başkanlığında yapıldı.

Hatay İl Müftülüğü ile İlçe Müftülükleri arasında yürütülen iş ve işlemlerde birlikteliği sağlamak ve koordinasyonu güçlendirmek amacıyla, her ay ilimizin farklı bir ilçesinde yapılan İlçe Müftüleri toplantısına, İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU başta olmak üzere tüm ilçe müftüleri katıldı.

İl Müftümüzün açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, gündemlerin okunması ve bu gündemler üzerine yapılan istişarelerle devam etti. Toplantının ağırlıklı gündem maddesini, 2018 yılı faaliyetlerinin ve Mevlid-i Nebi Haftasının değerlendirilmesi, Diyanet İşleri Başkanlığının “Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Din Görevlilerinin Katkısının Sağlanması Projesi, Türkiye Diyanet Vakfının Yemen Yardım Kampanyasının, 2019 yılı hac ön kayıtlarının 8-14 Aralık 2018 tarihleri arasında yapılacağının ve daha önceki yıllarda kayıt yaptıranların kayıtlarının 14 Aralık 2018 tarihinde Başkanlığımızca otomatik olarak yenileneceğinin ayrıca, bir haftalık servisli ekonomik umre turları ile Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Aksa’da birer Cuma namazı kılacak şekilde planlanan Kudüs bağlantılı umre turlarının devam ettiğinin halkımıza duyurulması ile diğer konular oluşturdu.