23.01.2020

SAMANDAĞ İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ HABERLERİ

İLÇE KAYMAKAMIMIZ BAŞKANLIĞINDA

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE TOPLANTISI YAPILDI

İlçe Kaymakamımız Sayın Murat KÜTÜK başkanlığında Uyuşturucu ile Mücadele İlçe Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

22 Ocak 2020 Çarşamba günü saat 10.00’da tüm ilçelerde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen toplantı, Kaymakamlık Toplantı Salonunda yapıldı.

İlçe Kaymakamımız Sayın Murat KÜTÜK, toplantıda yaptığı konuşmasında, “Bugün uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturmak, basında aynı anda yer almasını sağlamak amacıyla hem toplum olarak hem birey olarak konuya yaklaşımlarımız biraz daha farklı olacağı düşünüldüğünden tüm ilçelerde eş zamanlı olarak toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Uyuşturucu sadece bizim sorunumuz değil tüm toplumları ilgilendiren bir sorun. Bu kapsamda uyuşturucu arzının engellenmesi ve uyuşturucu kullananların rehabilitasyonlarına yönelik başta Kamu Kurum ve Kuruluşlarımız olmak üzere Sivil Toplum Kuruluşları ve diğer paydaşların iş birliği ile bağımlılığın yaygınlaşmasını önlemek amacıyla yapılabilecek çalışmaların değerlendirmek üzere toplandık” dedi.

Toplantıda madde bağımlılığı ile ilgili olarak İlçemizde yapılan çalışmaların, madde bağımlılığının gelişmesini önleyici ve koruyucu faaliyetlerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda İlçe Müftümüz Mehmet DEMİR de müftülüğümüzün Bağımlılıkla Mücadele konusundaki faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.