09.12.2019

Mahmut EMİN

1958 Yılında Hatay ili Kırıkhan İlçesi Özkızılkaya köyünde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde okudu. Adana İmam Hatip Lisesi’nde Ortaokulu okudu. 1976 yılında da Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesinden mezun oldu.

1979 da Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesine kayıt yaptırdı. 1983 yılında mezun oldu. Askerliğini yedek subay (Asteğmen) olarak yaptı.

1987 yılında Müftülük –Vaizlik sınavını kazanarak Urfa Bozova İlçesine vaiz olarak atandı. Bir yıl sonra yurtdışı sınavını kazanarak 1989-1995 yılları arasında Almanya Essen Başkonsolosluğuna bağlı olarak Bestwig-Ramsbeck‘te Din görevlisi olarak 6 yıl yurt dışı görevinde bulun­du.

Tekrar yurda dönüşünde sırasıyla Savur, Midyat, Karaisalı Çerkezköy,Kiraz, ilçe­lerinde Müftülük yaptı. İlçemizde 2013 - Ağustos 2019 yılları arasında görev yapmıştır. Kasım 2019 itibaiyle Karabük İl Müftü Yardımcılığına naklen atanmıştır.

Diyanet İşleri Başkanlığında 40 yıllık çalışma hayatı bulunan Mahmut EMİN iyi derecede Arapça bilmektedir. Mahmut EMİN evli olup Muhammed, Ahmed, Mustafa ve Sümeyye isminde dört çocuk babasıdır.

Samandağ İlçe Müftülüğü olarak İlçemizdeki hizmetleri için Sayın Mahmut EMİN Müftümüze teşekkür eder, yeni görevlerinde başarı ve muvaffakiyetler dileriz.