18.03.2024

18 Mart Çanakkale Zaferinin 109. Yılı Münasebetiyle Antakya Şehitliği Ziyaret Edildi

Tarihimizin en büyük ve anlamlı zaferlerinden biri olan Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü münasebetiyle, 18 Mart 2024 Pazartesi günü saat 09.30’da, İlçemiz Belediyesi önündeki tören alanında ‘’18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Töreni’’ düzenlendi.
        Tören; Atatürk büstüne çelenklerin sunulması töreni ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasına müteakip, Bayır ve Asri mezarlıklarında bulunan şehitliklerde, İlçe Müftü V. Mustafa ERDEM koordinesinde şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim tilaveti ve duaların okunmasıyla devam etti. Beraberindekilerle birlikte Şehit kabirlerini ziyaret ederek karanfiller bırakan Kaymakam Sayın Yasin ÖZTÜRK, şehit yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.
       Program saat 10.30’da Mehmet Fatih Tosyalı Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Tayfur Sökmen Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan Hazırlanan programa Müftü V. Mustafa ERDEM programa katıldı. Program günün anlam ve önemini belirtilen konuşmalar, Oratoryo, Tiyatro Gösterisi, Koro ve Slayt gösterisi ile son buldu. Hazırlanan program için görevli kurum ve öğretmen ve öğrencileri tebrik eden Sayın ÖZTÜRK İlçe Protokolü ve şehit yakınlarıyla bir araya gelerek sohbet etti.