20.04.2024

Kardeş ilçe Müftüleri Fatih Mahallesi Fatih Cami'inde Buluştu.

Kırıkhan ilçe Müftülüğü ve Hassa İlçe Müftülüğü kardeş İlçe müftülüğü olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda Kardeş Hassa İlçe Müftüsü Mustafa KUŞ Bugün Kırıkhan Fatih Mahallesi Cami'inde cuma Vaazı verdi ,Cuma vaazında Mustafa KUŞ Yüce Rabbimiz, Kerim Kitabımızda “Onlar bollukta ve darlıkta Allah yolunda harcayanlardır, öfkelerine hâkim olanlardır, insanları affedenlerdir.”[i] buyurarak takva ehli müminlerin bir özelliğinin de öfkeyi kontrol edebilmek olduğunu haber vermektedir.Peygamberimiz (s.a.s), bir gün ashabıyla sohbet ederken onlara, “Pehlivan kimdir bilir misiniz?” diye sordu. Sahabe, “Pehlivan, güreşte rakibini yenen kişidir.” cevabını verdi. Bunun üzerine Efendimiz, “Asıl pehlivan, güreşte rakibini yenen değil, öfke anında kendisine hâkim olup öfkesini yenebilendir.”[ii] buyurdu.Dedi Hocamıza güzel vaazlarından dolayı teşekkür ederiz.