16.04.2024

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali ERBAŞ'tan Depren Bölgesinde Görev Yapan Din Görevlilerine Başarı Belgesi verdi

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF. DR. ALİ ERBAŞ’TAN DEPREM BÖLGESİNDE GÖREV YAPAN DİN GÖREVLİLERİNE BAŞARI BELGESİ

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin yaralarını sarmak amacıyla gönüllü olarak çalışmalara destek veren Din Görevlileri Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından ‘Başarı Belgesi’yle ödüllendirildi.

Büyük bir yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında, Kırıkhan İlçe Müftülüğüne bağlı olarak görev yapan Din Görevlileri büyük bir özveriyle deprem bölgelerinde afetin yaralarını sarmak üzere İnsanî yardım malzemelerinin dağıtımı, cenaze hizmetleri, lojistik destek ve manevi rehberlik gibi birçok alanda görev aldılar. Gönüllü olarak çalışmalara destek veren Din Görevlileri Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından ‘Başarı Belgesi’yle ödüllendirildi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın imzasıyla gönderilen 96 adet başarı belgesi, kumlu ilçe Müftüsü Mikail UGUR tarafından müftülük personeline takdim edildi.

Başkan Erbaş imzalı gönderilen belgelerde şu ifadelere yer verildi:

‘’6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde mücadelede milletimizin yaralarını sarmak için ortaya koymuş olduğunuz büyük fedakarlıktan ötürü 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 122’nci maddesi hükümleri doğrultusunda Başarı belgesi ile taltif edilmiş bulunmaktasınız. Bu vesileyle teşekkür ediyor, İslam’a ve insanlığa hizmet yolunda muvaffakiyetler diliyorum.’’