26.02.2024

Müftü Sevinç'in Berat Kandili Mesajı

“Bağışlanmak dileyen yok mu, onu bağışlayayım! Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim! Belâya dûçar olan yok mu, ona afiyet vereyim!..”(Hadis-i Şerif)
Cenab-ı Hakk’ın izniyle 24 Şubat 2024 Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gece idrak edeceğimiz Berat Kandili’nde, Hz. Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in yukarıdaki hadis-i şerif’inde buyurduğu üzere müjdeleniyoruz. Bizler Rabbimize şükürler olsun ki, Berat Kandili’ne ulaşmanın sevinç, huzur ve mutluluğunu bir kez daha yaşayabileceğiz. Bu duygularla Aziz milletimizin, yurt dışındaki soydaş ve dindaşlarımızın ve tüm İslâm âleminin “af, arınma ve kurtuluş gecesi” olan Berat Kandili’ni tebrik ediyorum.
Berat Kandili vesilesiyle kurtuluşumuza mani olan her türlü engeli bertaraf ederek birbirimizin beratına yardımcı olmayı, Gazze ve Filistin başta olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarında akan kan ve gözyaşının bir an önce dinmesini, Ramazan-ı şerife barış, huzur ve güven içinde kavuşmayı Rabbu’l- Âlemîn’den niyaz ediyorum.Aziz şehitlerimizi deprem şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet yad ediyorum. Kahraman gazilerimizden hayatta olanlara sıhhat afiyet diliyorum
Ahmet SEVİNÇ
Kırıkhan İlçe Müftüsü