29.05.2020

İSKENDERUN’DA HASRET BİTTİ VATANDAŞLAR CUMA NAMAZININ KILINACAĞI CAMİ VE ALANLARA AKIN ETTİ

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında toplu ibadetin kısıtlanmasının ardından ilk cuma namazı, bugün kılındı.

Koronavirüsle mücadele önlemleri nedeniyle cuma namazlarının cemaatle kılınmadığı cami ve alanlarda belirlenen kurallara uyularak ilçemizde ilk cuma namazı kılındı.

Nihal Atakaş Camii’nde cuma hutbesi irad eden İlçe Müftüsü Osman Şekerci, “Şükürler Olsun. MASKE, MESAFE, TEMİZLİK. Rabbimizin inayeti ve yardımıyla yakında daha güzel günler göreceğiz inşallah. Ama tedbiri de elden bırakmamalıyız.

Türkiye'nin her yerinden paylaşılmış fotoğraflar görüyoruz. Cemaat azami dikkat göstermiş, tedbirlere fazlasıyla uymuş elhamdülillah. Cami cemaati bu ülkenin bel kemiğidir. En bilinçli, anlayışlı, kurallara saygılı toplum kesimidir.

İmamlarımızın " Saflarınızı sık tutun, Allah'ın Rahmeti ve Bereketi üzerinize olsun " uyarı ve duasını en yakın zamanda yeniden duymak ümidi ve duasıyla hepinizin Cumasını tebrik ediyorum” dedi.