26.05.2020

Camiler 29 Mayıs Cuma Günü Cuma Namazı İle Cemaatle İbadete Açılıyor.

29 Mayıs 2020 tarihinden itibaren “cami ve mescitlerde cemaatle ibadet edilmesi” ile ilgili İçişleri Bakanlığı Genelgesi, kapsamında Cuma namazı kılınacak cami avluları ve açık alan ibadet yerleri İlçe müftüsü Osman Şekerci'nin başkanlığında müftülük personelleri tarafınan belirlendi.

18 Mart 2020 tarihinden itibaren Koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılımını önlemek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, cemaatle ibadete ara verilen camilerde, 29 Mayıs Cuma günü Cuma namazından itibaren, cemaatle namaz kılınmaya başlayacak. Sağlık Bakanlığı Bilim Üst Kurulunun önerileri ile salgınla mücadelede, günlük hayatımıza giren kısıtlamalar neticesinde camilerin de içinde bulunduğu bir çok sosyal alan kademeli olarak kapılarını insanlara kapatmıştı. Alınan sıkı tedbirler neticesinde, Koronavirüs (Covid-19) salgınının hızı yavaşladı, bunun sonucunda kısıtlamalar kademeli olarak kalkmaya başladı. Bu süreçte, münferiden ibadet etmek isteyen vatandaşlarımız için camiler ibadete açık kalmış ancak cemaatle ibadete ara verilmişti.

29 Mayıs Cuma gününden itibaren Cuma namazı ile birlikte İskenderun şehir merkezi ve mahallelerinde maske ve kişisel seccade kullanımı, abdestli olarak gelmek koşuluyla, yeterli genişlikte avlusu olan camilerin avlularında Cuma namazı kılınacağı, öğle ve ikindi namazlarının ise sosyal mesafe, maske, kişisel seccade kullanımı ve evden abdestli olarak camiye gelmek koşullarıyla bütün camilerde cemaatle kılınabilecek.

Cuma Namazı Kılınacak Cami ve Alan Bilgilerine Aşağıda Yeralan PDF Linkinden Ulaşabilirsiniz.

Abdestini Al, Maskeni Tak, Seccadeni Al Camiye Gel!

Cemaatle Namaz Esnasında Tedbirlere Uymaya Devam!