10.08.2019

İlçe Müftüsü Şekerci'den Kurban Bayramı Mesajı

Kurban kelime manası olarak; yakınlaşmak, yaklaşmak, adamak ve Adanmak gibi anlamlara gelir. Aslında kurban; sevgilinin yolunda her şeyden vazgeçebilmek ve ona kendi benliğinle  birlikte her şeyini feda edebilmektir. Kurbanın tarihçesine baktığımız zaman taa ilk insana, Hazreti Âdem'in oğulları olan Habil ve Kabil'e uzanmamız gerekir. Allah'a kurban adayan iki kardeşin arasında yüce Allah, takvalı olanının kurbanını seçmiştir. Ve bu seçim beraberinde nefret ve kini, kan ve gözyaşını getirmiştir. Kabil, Allah'a karşı sorumluluğunun bilincinde, ona olan sadakati ve takvası  ile kurbanı kabul edilen Habil'in, yani öz kardeşinin kanını dökmüş  ve dünyaya kin ve husumetin tohumlarını o gün serpmiştir. Bu pencereden bakıldığında aslında kurban; kin ve nefret tohumlarını dünyadan kazıyıp yok etmenin adıdır. Biz de kurbanlarımızı takvamız ile yoğurarak pirimiz Habil'in yolundan gidebilirsek, kan ve gözyaşı dolu bu dünyada öfke ve hırsın esaretinden kurtulup, Rahman'a kul olmanın Feyiz ve bereketini yaşamaya başlarız. Habil'in niyet ve aşkıyla, Rahman'ın yolunda herşeyini feda edebilenlerden olmanız dileğiyle; KURBAN bayramınızı tebrik eder, ülkemize, milletimize ve alem-i İslama hayırlar getirmesini, kan ve göz yaşının dinmesine vesile olmasını yüce Rabbimden niyaz ederim.

Osman ŞEKERCİ

İskenderun İlçe Müftüsü