09.03.2017

HASSA'DA 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI.

Hassa ilçesinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "İslam’da Kadın" konulu program düzenlendi.

İlçe Müftülüğü tarafından Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Müftülük Vaizi Halil İbrahim Çopur, İslam dininin, Allah katında kadın ile erkeğin eşit olduğunu açıkça ortaya koyduğunu söyledi.

Peygamber Efendimizin, erkeklere kadınlara daima iyi davranmalarını tavsiye ettiğini ifade eden Çopur, "Peygamber Efendimiz Hadis-i Şerifinde 'Müminlerin iman bakımından en olgunu ve en hayırlısı, hanımına karşı en hayırlı olanıdır' diye buyurmuştur. Hayırlı bir insan olabilmenin yolunun hanımlara karşı iyi davranmak olduğunu bildiren peygamberin ümmetiyiz." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Kırıkhan Vaizesi Selma TÜTÜNCÜ’nün konferansıyla devam etti. Program sonunda misafirlere ikramda bulunulup karanfil takdiminde bulunuldu.