11.01.2024

Antakya’da Regaib Kandili Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı!

İbadet mevsimi olarak bilinen ve üç aylar olarak adlandırılan Recep, Şaban ve Ramazan aylarından ilki olan Receb-i Şerife ulaşmış bulunmaktayız. Üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaib Kandili dolayısıyla 11/01/2024 Perşembe günü akşam namazının sonrasında Hacı Cuma Kahraman Camii’nde mevlid programı düzenlendi.

Akşam namazından sonra yapılan mevlid programı nedeniyle bay-bayan, genç-ihtiyar erken saatlerde camiye akın ettiler.

Bugün düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilerimizin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programımız, TOBB İmam-Hatip Lisesi öğrencilerinin hatmi, ilahiler ve kasidelerin okunmasıyla devam edildi. Görevli hocalarımız tarafından mevlidi şerifler okundu. İlçe Müftümüz Hacı KAHRAMAN tarafından vaaz yapıldı.

İlçe Müftümüz vaazında Regaip gecesinden üç aylar ve kandillerin öneminden, değerlendirilmesinden bahsederken; kardeşlik, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.
Vaazın akabinde Filistinli mazlum kardeşlerimizde dualarda anılarak kandil programı sona erdirildi.
Namaz sonrası cami içinde tebrikleşme ve dua yapıldı. Cami çıkışında bay ve bayan cemaate çeşitli ikramlar yapıldı.

İlçe Müftülüğü olarak Regaib kandilinizi ve cuma gecenizi tebrik eder, bu mübarek gün ve gecelerin birlik, beraberlik ve yakınlaşmamıza vesile olmasını Yüce Allah (c.c.)'tan niyaz ederiz.