29.09.2023

2023 YILI MEVLİD-İ NEBİ CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI PROGRAMI

Altınözü ilçe müftülüğümüz tarafından Altınözü Belediyesi Konferans salonunda 28.09.2023 tarihinde Mevlid-i Nebi Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Konfersn gerçekleştirildi.

Mevlid-i Nebi programında İl Müftümüz Mevlüt TOPÇU "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu konferans verdi. Programa Altınözü Belediye Başkanı Rıfat SARI, İlçe Müftümüz Yahya OKŞAR, daire amirleri, Öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Merkez Ulu Cami İmam Hatibi İbrahim MARMARA’nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda ilahiler, şiirler naatlar okundu. Okullarda öğrenciler arası düzenlenen Hz. Peygamber konulu Şiir ve Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Konferansta katılımcılara hitap eden İl Müftümüz Mevlüt TOPÇU "Bizi bizden daha çok düşünen bir Peygamberin ümmeti olmakla müşerref olduğumuz Allah Rasülü aleyhi salâtü vesselam efendimizin sevgi, şefkat ve merhamet ikliminde bir araya gelmek, O'nun(sav) rehberliğinde ve Kur'an'ın ışığında yolumuzu aydınlatmak, gençlerimizi peygamber ahlakıyla edebiyle yetiştirmek, günümüz insanının en önemli vazifelerindendir. Rabbim bizleri ve neslimizi kutlu Nebi'nin yolundan izinden  ayırmasın, şefaati hepimizin üzerine olsun" diyerek konferansını tamamladı.