19.08.2022

Altınözü’ne Veda

İlçe Müftüsü Sayın İrfan ŞAFAK Ağustos ayı toplantısında İmam, Müezzin ve Kur’an Kursu öğreticileri ile vedalaştı.

Duygu dolu anların yaşandığı vedalaşmada İlçe müftümüz konuşmasında :

Değerli Arkadaşlar!

Öncelikle hepinizi sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. 15 Ağustos 2019’da başladığım görevimi bu ay içerisinde tamamlamış olacağım. Burada üç yıl boyunca sizlerle birlikte görev yapmış olmaktan son derece mutlu ve memnun olduğumu ifade etme isterim.

Bütün amacım, bütün gayretim ve çabam insanımıza etkili, kaliteli din hizmeti sunmak, bu konuda sizlere yardımcı olmak, yol göstermek, rehberlik etmekti. Güven ve huzur içerisinde mutlu bir şekilde aşkla, şevkle görev yapmanızı sağlamaktı. Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde görevimizi sürdürmekti. Bunu başardığımıza inanıyorum.

Attığımız her adımda yaptığımız her işte ilginizi, desteğinizi ve gayretli çalışmalarınızı görmek ve özellikle bu son buluşmamızda şahsımla ilgili dile getirdiğiniz düşünceleriniz beni ziyadesiyle memnun etti. Bu benim için çok önemlidir. Hepinize şükranlarımı arz ederim.

Değerli Arkadaşlar!

Bir yöneticinin gerçek değerini, kıymetini üstlerine karşı davranışları değil, astlarına karşı davranışları belirler. Çünkü makamlar gelip geçicidir. Makamla şereflenenler makam gidince o makamla elde ettiklerini kaybederler. Önemli olan insanların gönlüne yüreğine dokunabilmektir. Geride hoş bir sada bırakabilmektir. Birlikte çalıştığın insanların memnuniyetlerini dile getirmeleridir.

Sahtekarlıktan, riyakarlıktan, dalkavukluktan, iki yüzlülükten başka sermayesi olmayan kifayetsizlerin bu payelere erişmesi mümkün değildir.

Değerli Arkadaşlar!

Her şey zıddı ile kaimdir. Kötüler olmasaydı iyilerin kıymeti bilinmezdi. Korkaklar, hainler, sahtekarlar, iki yüzlüler, dalkavuklar olmasaydı; mertlerin, cesurların, doğru ve dürüst insanların kıymeti bilinmezdi.

Evet Değerli Arkadaşlar!

Tekrar sizleri sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Güzel ilçemiz Altınözü’nde görev yapmaktan, sizlerle tanışmaktan, sizlerle beraber çalışmış olmaktan mutlu olduğumu ifade etmek ister, hepinize başarılar dilerim.

Rabbim huzur ve mutluluğunuzu daim etsin!” Dedi.

Çektirilen resimlerin ardından tek tek bütün personelle kucaklaşarak vedalaştı.