03.12.2019

ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ BİZLERE ALLAH’IN BİRER EMANETİDİR

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu başkanlığında, İl Müftü Yardımcımız Nazife Sağlamoğlu, İl Müftülüğümüz Vaizi Mustafa DOĞAN ile İl Müftülüğümüz Engelli Koordinatörleri Mevlüde Çapur ve İbrahim Kefçi’den oluşan heyet Feyz Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

İl Müftümüz, Feyz Rehabilitasyon Merkezi yöneticisine çiçek takdim ederek, engelli öğrencilerimize verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. İslam Dininde engellilere ayrı bir değer ve kıymet verildiğini, Peygamber Efendimizin (s.a.v) görme engelli sahabesi Abdullah İbni Ümmü Mektum hazretlerini yerine devlet başkanı vekili olarak görevlendirdiğini ve aynı zamanda Peygamber Efendimizin (s.a.v) müezzinlerinden birisi olduğunu, ayağında engeli bulunan Muaz bin Cebel hazretlerini Yemen’e vali tayin ettiğini ifade etti. “Dinimiz engelli kardeşlerimize her zaman nazik ve kibar davranılmasını emretmektedir. Sizler de bunu en güzel şekilde yapmaktasınız. Ülkemizde yaklaşık 8 milyon civarında engelli kardeşimiz bulunmaktadır. Devletimiz de engelli kardeşlerimize ve ailelerine destek vermektedir. Diyanet İşleri Başkanlığımız da engelli kardeşlerimizin dini eğitim alabilmesi için onlara yönelik özel kitaplar yayınlamakta ve projeler geliştirmektedir. Millet olarak bu kardeşlerimizi bağrımıza basmalıyız. Şefkat ve merhametle yaklaşmalıyız. Elimizden gelen maddi manevi her türlü desteği vermeliyiz.  Kişinin Allah katında değer kazanması, fiziksel özellikleriyle değil, gönül zenginliği ve yapıp ettikleriyle mümkün olmaktadır. Engelli kardeşlerimiz bizlere Allah’ın birer emanetidir.” dedi.

Daha sonra sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden İl Müftümüz, öğrencilerimize hediye verdi.

Rehabilitasyon merkezi yöneticisi de, engelli kardeşlerimize gösterilen ilgi ve alakadan dolayı İl Müftümüz ve beraberindekilere teşekkür etti.

Hatıra fotoğrafı çekilmesi ile ziyaret sona erdi.

Ayrıca; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında İl Müftü Yardımcımız Nazife Sağlamoğlu, İl Müftülüğümüz Vaizi Mustafa DOĞAN ile İl Müftülüğümüz Engelli Koordinatörleri Mevlüde Çapur ve İbrahim Kefçi’den oluşan heyet Sevgi Yaşam Rehabilitasyon Merkezi ile Ekinci Özel Eğitim Meslek Okulunu ziyaret etti.

İl Müftü Yardımcımız Nazife Sağlamoğlu, Ekinci Özel Eğitim Meslek Okulunda engelli öğrencilerimiz tarafından açılan sergiyi ziyaret ederek; “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engellilerimize bekledikleri tüm alanlarda umut olmasını yüce Allahtan niyaz ediyor, bütün engelli kardeşlerimize ve onların yakınlarına, mutlu, huzurlu bir hayat diliyorum” dedi.