02.12.2019

DÖRTYOL’DA 24 HAFIZ İCAZET ALDI

Dörtyol İlçe Müftülüğümüze bağlı Merkez Bölge Yatılı Kur'an Kursunda hafızlık eğitimi alarak diplomalarını almaya hak kazanan 24 hafız için Dörtyol Merkez Nursan Camii’de icazet töreni düzenlendi.

Programa başta Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu olmak üzere, İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Kurum Müdürleri, öğrencilerin aileleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Haticeana  Camii İmam-Hatibi Hüseyin SERASLAN’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açış konuşmasını Dörtyol İlçe Müftüsü Bilal KADI yaptı.

İlçe Müftüsü Bilal KADI konuşmasında 24 hafızı daha Dörtyol'a kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirterek Kur’an öğretiminin öneminden bahsetti. Teşriflerinden dolayı misafirlere teşekkür etti, gayretlerinden dolayı öğreticilerimizi tebrik etti ve öğrencilerimize başarılar diledi.

Daha önce Kursta görev yapmış olan Ekinözü İlçe Müftüsü Kazım URAL, selamlama konuşması yaparak teşriflerinden dolayı misafirlere teşekkür etti.

İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu’da konuşmasında hafızlığın öneminden bahsederek; “İslam Tarihinde ilk eğitim kurumunun “Daru’l-Erkam” olduğunu, Allah Rasulu (s.a.v) tarafından kurulduğunu ve Ashab-ı Kiram’ın burada bizzat Peygamber Efendimiz’den (s.a.v) aldığını belirterek “Kur’an hizmetinde ilk atama Mus’ab b. Umeyr (r.a) ile olmuştur. Medine’den gelen ve İslam’ı kabul edenler Allah Rasulü’nden kendilerine bir öğretici vermesini istemeleri üzerine Mus’ab b. Umeyr görevlendirilmiştir.” dedi.

Kur’an’ı anlamak gerektiğini, ondaki emir ve yasakları, verilen haberlerden ibret alarak Kur’an’ın yaşanması, hayata tatbik edilmesi gerektiğini bunu yapanların karşılığını dünyada ve ahirette göreceklerini ve Kur’an’ın ahirette şefaatine nail olacaklarını, Peygamber Efendimizin (s.a.v), “Oruç ve Kur’an kıyamet günü sahibine şefaatçı olacaktır.” buyurduğunu, dolayısıyla Kur’an’a hizmet edenlerin, ona destek olanların, onu okuyanların, ezberleyenlerin, bunlara yardımcı olanların, hem dünyada hem ahirette bunun karşılığını göreceğini ifade eden İl Müftümüz; Hafızlarımızın anne-babasını, hocalarını tebrik etti, Dörtyol İlçemizde görev yapan din görevlilerine ve Kur’an kursu öğreticilerine teşekkür etti, başarılar diledi.

Konuşmaların ardından, hafızlara diplomaları verildi. İl Müftümüz ve Dörtyol İlçe Müftüsü tarafından hafızlarımıza altın ve Başkanlığımız yayınlarından eserlerin de bulunduğu çeşitli hediyeler takdim edilmesi ile tören sona erdi.