15.11.2019

PAYAS İLÇEMİZDE “PEYGAMBERİMİZ VE AİLE” KONULU KONFERANS

2019 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri çerçevesinde İlimiz Müftülüğünce 14 Kasım 2019 Perşembe günü saat 13.30’da Payas İlçemizde "Peygamberimiz ve Aile" konulu konferans programı düzenlendi.

İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU’nun konuşmacı olarak katıldığı konferansa İlçe Kaymakamı Dr. Polat KARA, Payas İlçe Müftüsü Abdullah SERTOĞULLARINDAN, İskenderun İlçe Müftüsü Osman ŞEKERCİ, Erzin İlçe Müftüsü Feyzullah ÇALIŞKAN, Kurum Müdürleri ile din görevlilerimiz ve vatandaşlarımız katıldı.

Müftülük Camii İmam-Hatibi Muhammed PARLAK’ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açış konuşmasını Payas İlçe Müftüsü Abdullah SERTOĞULLARINDAN yaptı. Ardından İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU “Peygamberimiz ve Aile” konulu konferans verdi.

İl Müftümüz, günümüz aile sorunlarına Peygamberimizin ailesinden örnekler vererek başladığı konferansında; “Peygamber Efendimizin (Sav) biricik kızı Hz. Fatıma evleneceği zaman Peygamberimiz (s.a.v.) bir baba olarak ona şöyle öğütte bulunmuştur: "Kızım kendini daima temiz tut ve dilinle de Rabbini zikret. Kocan sana baktığı zaman da senden memnun kalsın ve büyük bir sevinç duysun. Kızım, kocan sana bakınca sen de ona bak gözlerini başka tarafa çevirme. Ona bakarak bakışına karşılık ver. Eğer ona karşı böyle davranırsan onun yanındaki sevgin çok olur. O başka tarafa bakarken sen yine onun yüzüne bak; zira bunda büyük sevap vardır. Ona güzel ve hoş şekilde bakman ve onu güler yüzle takip edip hoş tutmanda bir ay nafile oruç sevabı vardır.” diye nasihat etti.

Daha sonra, Peygamber Efendimizin (Sav), kızı Hz. Fatima (ra) ile Hz. Ali’nin (ra) evliliklerinde, aralarında yaşanan kırgınlık ile ilgili durumu araştırarak ikisinin arasını düzelttiğini anlattı.

İl Müftümüz; günümüz aile içi kırgınlıklarında, eşlerin nasıl tutum sergilemeleri gerektiğini verdiği misallerle anlattı.