14.10.2019

REYHANLI’DA 11 ÖĞRENCİMİZ İÇİN HAFIZLIK İCAZET MERASİMİ YAPILDI

Reyhanlı Cuma Sepetçi Yatılı Erkek Kur’an Kursunda öğrenim gören ve hafızlıklarını tamamlayan öğrencilerimiz için Reyhanlı Tevhid Camiinde Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi.

Programa başta Reyhanlı Kaymakamı Ali  CANDAN olmak üzere, Hatay Milletvekili Hüseyin ŞANVERDİ, İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU, Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet HACIOĞLU, İl Müftü Yardımcısı İrfan AÇIK, Reyhanlı İlçe Emniyet Müdürü Hayri ŞAHİN, Reyhanlı İlçe Müftüsü Murat AKÇAY, Kırıkhan İlçe Müftüsü Mekki SOLMAZ, Kurum Müdürleri, öğrencilerin aileleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Program; hafız öğrencilerden Abdurrahman CEMİLOĞLU’nun Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Reyhanlı İlçe Müftüsü Murat AKÇAY’ın açış konuşması ile devam etti.

Selamlama konuşması yapan Hatay Milletvekili Hüseyin ŞANVERDİ, İl Müftülüğümüzün ve Reyhanlı İlçe Müftülüğümüzün yürütmüş olduğu din eğitimine, hafızlık eğitiminin gelişmesine ve hafızlarımızın sayının artmasına yönelik faaliyetleri için İl Müftümüze ve Reyhanlı İlçe Müftümüze teşekkür etti.

Konuşmasına, “Gerçek şu ki, insanlar için yapılmış olan ilk ev, âlemlere bir hidayet ve bir bereket kaynağı olan Mekke’deki evdir.” Âl-i İmrân Suresi - 96 . Ayetini okuyarak başlayan İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU; Hafızlar, bulundukları bölgenin manevi sigortalarıdır diyerek hafızlığın öneminden bahsetti ve hafızlarımıza şu beş tavsiyede bulundu,

1. Kıraatü’l-Kur’an
  2. Hıfzu’l-Kur’an
  3. Fehmül’l-Kur’an
  4. Amelü’l-Kur’an
  5. Bi şefaati’l-Kur’an

“Önce Kur'an öğrenmek gerekir, bunu hafızlarımız en güzel şekilde öğrenip sonra ezberlediler, bundan sonraki 3 tavsiye hepimizi alakadar ediyor. İlk iki maddeden sonra Kuran'ı anlamak gerekir, ondaki emir ve yasakları, verilen haberlerden ibret alarak Kur'an'ın yaşanması, hayata tatbik edilmesi gerekiyor. Bunu yapanlar karşılığını dünyada ve ahirette göreceklerdir ve Kuran'ın ahirette şefaatine nail olacaklardır. Peygamberimiz (sav), “Oruç ve Kur’an kıyamet günü sahibine şefaatçi olacaktır.” buyuruyor. Dolayısıyla Kur'an'a hizmet edenler, ona destek olanlar, onu okuyanlar, ezberleyenler ve bunlara yardımcı olanlar hem dünyada hem ahirette bunun karşılığını göreceklerdir. Hafızlarımızın anne ve babasını, hocalarını tebrik ediyorum.” diyerek Reyhanlı İlçemizde görev yapan din görevlilerine ve Kuran Kursu öğreticilerine teşekkür etti başarılar diledi.

Yapılan konuşmaların ardından hafızlarımıza belgeleri ile hediyeleri takdim edildi.

Program; Kırıkhan İlçe Müftüsü Mekki SOLMAZ’ın yaptığı dua ve namaz sonrası ikram ile sona erdi.