04.10.2019

İL MÜFTÜLÜĞÜNDE “CAMİ VE HAYAT” KONULU KONFERANS

İlimiz Müftülüğünce “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle konferans düzenledi. Sakarya İl Müftüsü İhsan AÇIK’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa; İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU, İl Müftü Yardımcısı İrfan AÇIK, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri ve din görevlileri katıldı.

İl Müftülüğü Konferans salonunda düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp açış konuşmasını İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU yaptı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açış konuşmasını İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU yaptı. İl Müftümüz konuşmasında, İlimiz Müftülüğünce düzenlediğimiz Camiler ve Din Görevlileri Haftası konferans programlarına teşriflerinden dolayı Sakarya İl Müftüsü İhsan AÇIK ve Sakarya İl Müftü Yardımcısı Dr. Ravza CİHAN’a teşekkür ederek “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nın milletimiz, insanlarımız, camilerimiz ve toplumumuza din hizmeti veren din görevlilerimiz hakkında, âlem-i İslam hakkında hayırlar getirmesini, Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.” dedi.

İl Müftümüzün konuşmasından sonra Program, İl Müftülüğü İlahi korosunun okuduğu ilahiler ile devam etti. Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası Sinevizyon gösteriminin ardından Sakarya İl Müftüsü İhsan AÇIK’ın “Cami ve Hayat” konulu konferansı ile devam etti.

Sakarya İl Müftüsü konuşmasında; Din görevlilerinin karşılaştıkları sorunlardan bahsederek din görevlilerinin karşılaştıkları sorunları çözmek adına kendileriyle amir-memur ilişkisinden öte hasbihal ederek birçok sorunun üstesinden geldiğini yaşadığı örneklerle anlatarak “Ümmetin ve milletin tümüne hitap eden din görevlilerinin cübbe ve sarı giydiğinde, arkasında makamı mevkisi ne olursa olsun en önde olmasını Yüce Rabbimiz bahşetmiştir.” dedi.

İl Müftüsü olarak kendisi ile din görevlileri arasındaki makam engelini kaldırıp hasbihal ederek sorunları çözdüğünü verdiği örneklerle dile getiren Sakarya İl Müftüsü din görevlilerinin de camilerinde makam engelini kaldırarak cemaatle bütünleşmelerinin gerekli olduğunu belirterek Ümmetin kurtuluşunun din görevlilerinden geçtiğini söyledi.

Ayrıca; Antakya İlçe Müftülüğü konferans salonunda Kadın Din Görevlilerine yönelik Camiler ve Din Görevlileri Haftası konferansı düzenledi.

Sakarya il Müftü Yardımcısı Dr. Ravza CİHAN’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa; İl Müftü Yardımcımız Nazife SAĞLAMOĞLU ve Kur’an Kursu öğreticileri katıldı.