15.03.2019

ÇOCUĞUMU TANIYORUM, ÇOCUĞUMU ANLIYORUM KONULU KONFERANS

14 Mart 2019 Perşembe günü öğrenci velilerine yönelik Müftülüğümüz Konferans Salonunda Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Eğitim Uzmanı Fatma KOTAN’ın katılımıyla "Çocuğumu Tanıyorum, Çocuğumu Anlıyorum"  konulu Konferans düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açış konuşması yapan İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU Çocuklarımızın akademik başarısı kadar ahlaki başarısı için de çalışmalıyız. Önemli olan, topluma faydalı ve ahlaklı bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi.

Eğitim uzmanı Fatma Kotan Velilere yönelik Konferansında; Çocuklara verilecek sorumlulukların onların özgüvenlerini geliştireceklerini ve bir peygamber sünneti olarak işlenmelidir. Eşlerin birbirlerinin ve çocuklarının sevgi dillerini keşfetmelerinin önemini anlatırken bu davranış birçok problemi kaldıracaktır. 21. Yüzyılın çocuklarına yasaklayarak bir şeyler öğretmek yerine, çevresindeki etkenleri doğru kullanmanın bilincini kazandırmak gerektiğini ifade etti.

Program, Kur’an Kursu Öğreticisi Nesrin KAVİLLİOĞLU tarafından Eğitim Uzmanı Fatma KOTAN’a çiçek takdimi ile sona erdi.