13.11.2019

2019 YILI MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ

SAMANDAĞ İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ

2019 YILI MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ

13 Kasım 2019 Çarşamba günü İlçe Müftülüğümüz Konferans Salonunda Mevlid-i Nebi Haftası Etkinlikleri Çerçevesinde Defne İlçe Müftümüz Mehmet Emin Eneç’in konuşmacı olarak katıldığı Konferans programı düzenlendi. Halkımıza yönelik olarak düzenlediğimiz programa Samandağ Kaymakamımız Sayın Murat Kütük, daire amirleri, okul müdürleri, muhtarlarımız, sivil toplum örgütleri, yerel basın,  ve vatandaşlarımız katıldı.

Yoğunoluk görevlimiz Mehmet Deliağa’nın sunuculuğunu yaptığı program Kuşalanı görevlimiz Tayfur Ray’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İlçe Müftü Vekilimiz Serkan Sarıkaya açılış konuşmasında müftülüğümüzün Mevlid-i Nebi Haftası Etkinlikleri Çerçevesinde gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığımız’ın hazırladığı sinevizyon gösteriminin ardından İkizköprü görevlimiz Ali Yalçın ve Çubukçu görevlimiz Ali Çakmak okudukları ilahi ve getirdikleri Salavat ile programa zenginlik kattı.

Hafta münasebetiyle Kur’an Kursu öğrencilerimiz arasında düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Batıayaz Kur’an Kursu Öğrencisi Gülizar Asker teyzemiz yazdığı şiirleri kendi sesiyle seslendirdi ve programımıza ayrı bir renk kattı.

Defne İlçe Müftümüz Mehmet Emin Eneç’in slaytlar eşliğinde verdiği Peygamberimiz ve Aile konulu konferans ilgiyle takip edildi.

Konferansın ardından şiir yarışmasında dereceye giren Batıayaz Kur’an Kursu Öğrencisi Gülizar Asker’e Samandağ Kaymakamımız Sayın Murat Kütük tarafından hediye verildi. Ayrıca bazı öğrencilerimize ve bazı okullarımıza da çeşitli hediyeler verildi ve ilçe protokolü ile birlikte Aile fotoğrafı çekildi.

Programın ardından misafirlerimize şerbet ikram edildi. Ayrıca Batıayaz Orman İşletme Şefliği’nden getirilen çam ve badem fidanları ile Diyanet Aile Dergisi de ücretsiz olarak dağıtıldı.