01.10.2019

1-7 EKİM CAMİİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI

İlçe Müftüsü Dr.Mehmet Akif COŞKUN’un Camiiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle yayınladığı mesaj;
İslam medeniyetinde iki değer her hayatla ve yerleşim mahalleleriyle iç içe olmuştur.Bunlardan biri yaratılış amacımız olan kulluğun sembolü camiilerimiz,diğeri de insana hayatın ne kadar değerli olduğunu hissettiren mezarlıklardır.Bu iki değeri yerleşim merkezlerimizden ve hayatımızdan uzaklaştırdılar sıkıntılarımız çoğalmış;bunları tefekkür ederek yaşadığımız hayat ise bereketlenmiştir.Aynı zamanda bu iki değer islam beldelerinin mührü,şehitlerin kanlarıyla sulanan cennet vatanımızın manevi tapularıdır.
Yaşadığımız hayata tat katan değerlerden birlik ve beraberliğimizin manevi çatısı,vatan sevgisinin,şehitlik ve gazilik duygusunun beslendiği, çalışma azminin işlendiği,anne ve babaya hürmetin,güzel ahlakın öğretildiği ilim ve irfan yuvaları camilerimiz.
Minarelerde okunan salalar,ezanlar,bağımsızlığımızın sembolüdür.Ülkemizin bölünmez bütünlüğünün, milli birlik ve beraberliğimizin en önemli teminatlarındandır.
Mescidlerimiz, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in ifadesiyle “Beytullah, yani “Allah’ın evi”dir.Caminin müdavimi olan mü’minler ise, duyufu’r-Rahman yani Allah’ın misafirleridir.İnsanlar evlerine gelen misafirlerine ikramda bulunurken, hiç şüphesiz Allah da evine gelen misafirlerini boş çevirmeyecektir.Öyleyse mü’minler olarak Allah’ın evleri olan camilerimizi cemaate devam etmek suretiyle imar edelim ki, yaşadığımız hayattaki sıkıntılarımızı da manevi değerlerimiz tamir etsin.
Camiler haftası vesilesiyle yapılacak bütün faaliyetlerin milletimiz ve ülkemizin huzur ve barışına, birlik ve beraberliğine, kardeşliğimize katkı sağlamasını;
Bu vesileyle 1-7 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın ilçemize, ülkemize ve âlemi islam’a hayırlar getirmesini niyaz ediyor; Kendilerini Din hizmetine adayan vefakar ve fedakar meslektaşlarımızı hizmetlerinden dolayı tebrik ediyorum.Ahirete intikal edenlere de Yüze Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyorum.
Ayrıca camilerimizin ve Kur’an Kurslarımızın yapımında ve yaşatılmasında emeği geçen hayırsever insanımıza sıhhat,afiyet ve sevdikleriyle birlikte nice ömürler; âhirete intikal edenlere Cenâb-ı Hak’tan rahmet ve mağfiret diliyorum.