01.10.2019

İlçe Müftümüzün Camiler ve Din Görevlileri Haftası Mesajı

Değerli Din Görevlilerimiz

Evvela hayatın merkezine camiyi koyan bütün Din Gönüllülerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ediyor, hepinizi canı gönülden kutluyorum.

İnsanlık tarihi, aynı zamanda bir medeniyetler tarihidir. Dünyanın en parlak medeniyeti olan islam medeniyeti, cami merkezli bir medeniyettir. Bu medeniyetin yaslandığı dinamikler ve beslendiği kökler ise vahiy ve sünnet referanslıdır. Kabenin birer şubesi niteliğinde olan camilerimizin mayasında takva vardır. Bu yönüyle camilerimiz arzı arşa bağlayan mabetlerimizdir. Bedeviyi medenileştiren, Yesribi de Medine'leştiren o yüksek ruhu yaşayıp yaşatma mücadelesi veren siz Din Görevlilerimizin bu özel haftasını yürekten kutluyor ve Diyanet camiamızın seçkin mensuplarına üstün muvaffakiyet dileklerimle birlikte sevgi ve muhabbetlerimi arz ediyorum.

İyiki varsınız....

Mekki SOLMAZ