19.11.2018

Mevlid Kandili

Kırıkhan Müftüsü Mekki SOLMAZ’ın Mevlit Kandili Mesajı

Bu gece, zerreden küreye bütün bir kâinata rahmet olarak gönderilen, başlarımızın tacı, günülerlimizin ilacı, dil ehlinin miracı, server-i ser efendimiz, Hz. Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in varlık âlemini şereflendirmesinin 1447. yıl dönümünü idrak edeceğiz.

Öncelikle mevlid-i şerifine bir kez daha erişme bahtiyarlığına nail olduğumuz Hatemu’l- Enbiya, Server-i Esfiya, Hz. Muhammed Mustafa’yı (s.a.v); adalet, merhamet, muhabbet ve hikmet peygamberini tazim ile yâd ediyoruz. Salatü selam, tahiyyatü ikram, her türlü ihtiram O’na, âline, ashabına ve etbaına olsun.

Doğum gününü kutladığımız O Yüce Peygamberin manevi şahsiyetinin yirmi birinci asırda yeniden evlerimize doğmasını, nurunun bütün âlemi  nurlandırdığı gibi bizim de evlerimizi, sokaklarımızı, memleketimizi, sosyal hayatımızı, bütün varlığımızı ihya edecek şekilde çepeçevre sarıp sarmalamasını Rabbimizden niyaz ediyoruz. Mevlid kandilini kutlamanın amacı sadece kandil simidi dağıtmak, mevlid okumak değil O’nun ahlakını kendimize rehber almaktır. Ne mutlu Allah’a gerçek manada kul, İnsanlığın iftihar tablosu Hz. Muhammed’e tâbi olanlara!

Onunla gelen vahyin ışığı gönüllerimizi bir kez daha aydınlatırken, bu ışığın bütün insanlığın muhtaç olduğu manevi huzura dönüşmesini; vatanımız, milletimiz, gönül coğrafyamız ve topyekûn yeryüzü ahalisi için Mevlid Kandili’nin barış, bereket ve selamete vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle özelde güzel ve şirin ilçemiz Kırıkhan’ımızın, genelde aziz milletimizin, gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin ve tüm İslâm âleminin Peygamber Efendimizin Mevlit Kandili’ni en derin duygularımla tebrik ediyor; Efendimizin doğum gecesinin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesine, akan kanın durmasına, O’nu yakından tanımaya, sevmeye ve O’nun sevgisi etrafında birleşmeye ve İslâm’ın hedeflediği insan-ı kâmiller yetişmesine vesile olmasını niyaz ediyor, Mevlit Kandilinin milletimiz için, Ümmet-i Muhammed için bir muhasebe ve şuur günü olmasını ve hayırlar getirmesini Cenâb-ı Hak’tan niyâz ediyorum.

Mevlid Kandili münasebetiyle, Merkez 15 Temmuz Şehitleri Ulu Camii’nde yatsı’dan önce vaaz-u nasihat yatsı namazından sonra da mevlid-i şerif programı tertip edilmiştir. Tüm Kırıkhan’lı kardeşlerimiz davetlidir.