08.11.2019

İskenderun İlçe Müftüsü Osman Şekerci'nin Mevlid Kandili Mesajı

8 Kasım 2019 Cuma gününün akşamı “alemlere rahmet olarak” gönderilen iki cihan güneşi Hz. Muhammed Mustafa (a.s.)’ın doğum yıl dönümü dolayısı ile Mevlid Kandilidir.

Allah Resulü (a.s.) bundan 1458 yıl önce Rebiul evvel ayının 12. gecesi olan böyle bir gecede dünyaya teşrif ettiler. Resulullahın dünyaya teşrifleri ile dünyanın şekli değişti. Küfrün ve inkarın bataklığında inim inim kıvrananların, küfür ve zulüm karanlıklarında bocalayanların adeta İslamın nuru ile kurtulduğu ve nura kavuştuğu bir gecedir.

Biz yaşadığımız zaman dilimi içinde hengamelerimizden daha fazla Efendimiz (a.s.)’ın getirmiş olduğu kurtarıcı, hayat veren mesajlarına muhtacız. Özellikle aile bağlarında kaybolmaya yüz tutmuş değerleri, boşanma olaylarının bu kadar arttığı bir zaman diliminde Kur’anın ve Hz. Peygamber (a.s.)’ın aileye bakış açısını ve aile değerlerini bu asırdaki insanların idrakine sunmamız gerekmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu münasebet ile Mevlid-i Nebi Haftamızın ana temasını “HZ. PEYGAMBER ve AİLE”  olarak belirledik. Hafta boyunca başkanlık olarak güzel yurdumuzun bütün il ve ilçelerinde ve yurtdışı teşkilatlarımızda “HZ. PEYGAMBER ve AİLE” konusunu yapacağımız geniş kapsamlı etkinliklerle işleyeceğiz.

İskenderun ilçe müftülüğü olarak biz de bu konu bağlamında bir dizi etkinlikler gerçekleştireceğiz.

Yeryüzünün en nadide, örnek insanı olan Hz. Peygamber (a.s.)’ın doğum yıl dönümü münasebeti ile ilk gece; Hz. Resulullah’ı anmaktan ziyade anlamayı ve onu eşsiz örnek yaşantısını hayat felsefemiz olarak örnek almamız gerektiğini ifade etmek isterim.

Yine Haftanın temasına uygun olarak, çatırdama sesleri duyulmaya başlayan aile hayatımızı efendimiz (a.s.)’ın ailesi ile olan münasebetlerindeki örneklemeleri ile hayatımıza taşımak, ailevi haklarımızı, aile hukukumuzu yeniden gözden geçirmeliyiz.

Ben Mevlid Kandilimizin ve Mevlid-i Nebi Haftamızın başta Ülkemiz ve Milletimiz olmak üzere Tüm İslam Alemine Hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden Niyaz eder, bütün İSKENDERUN’lu kardeşlerimizin, hanımefendilerin, beyefendilerin ve sevgili yavrularımızın- çocuklarımızın Mevlid Kandillerini ve Mevlid-i Nebi Haftasını canı gönülden tebrik ederim. Saygı ve Muhabbetlerimle.

Osman ŞEKERCİ

İskenderun İlçe Müftüsü