03.10.2019

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı…

Haftanın ilk günü İl Müftülüğü tarafından düzenlenen açılış programının ardından Altınözü İlçemizde de çeşitli etkinliklerle Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlandı.

Etkinliklere; şehit yakınları, gaziler, kurumlar, esnaf ve hastane ziyaretlerinin ardından Perşembe günü İl Müftümüz Sayın Hamdi KAVİLLİOĞLU tarafından verilen “CAMİ ve HAYAT” konulu konferansla devam edildi.

Konferansa Altınözü Belediye Başkanı, Kurum Amirleri, Müezzinler, İmam-hatipler ve Kur’an Kursu Öğreticileri katıldı.

Sunuculuğunu Vaiz Ali Bahadır ÖZDEMİR’in yaptığı; saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Ulu Cami İmam-Hatibi İbrahim MARMARA’nın Kur’an tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını İlçe Müftümüz Sayın İrfan ŞAFAK yaptı.

Sayın ŞAFAK selamlamanın ardından:

“Camiler ve Din görevlileri haftası münasebetiyle müftülüğümüz tarafından düzenlenen “Cami ve Hayat” konulu konferansı teşriflerinizden dolayı hepinize sonsuz şükranlarımı arz ederim” diyerek konuşmasına başladı.

İlçe Müftümüz konuşmasını şöyle sürdürdü:

Değerli Davetliler!

Camiler hayatımızda çok önemli yeri olan mekanlardır. Başkanlığımızın bu yıl hafta ile ilgili

“Cami ve Hayat / Cami Hayatın İçinde, Hayat Caminin İçinde / Cami Hayatın Merkezinde” şeklinde belirlediği tema ve sloganlar da bunu çok güzel ifade etmektedir.

Peygamberimiz (sav) camileri, Allah'a en sevimli mekanlar olarak nitelemiş, yüce Allah da Hz. İbrahim ve oğlu Hz. İsmail tarafından alemlere rahmet ve bereket kaynağı olarak yeryüzünde insanlar için inşa edilen ilk mabedi beytim, yani evim olarak nitelendirmiştir.

Yeryüzünde bulunan diğer camilerde onun şubesi mesabesindedir. Camiler aynı zamanda yan yana, omuz omuza namaz kıldığımız mabetlerimizdir. Kur’an okumayı, namaz kılmayı, abdest almayı öğrendiğimiz; imanın şartlarını, islamın şartlarını öğrendiğimiz eğitim yuvalarımızdır.

Sevinçlerimizi, üzüntülerimizi paylaştığımız, birlik ve beraberliğimizi kardeşlik duygularımızı güçlendirdiğimiz önemli mekanlardır.

Bu önemli mekanlarda sorumluluk bilinciyle, fedakarca, ibadet aşkıyla görev yapan müezzinlerimize, imam hatiplerimize, kuran kursu öğreticilerimize, vaizlerimize ve teşkilatımızın her kademesinde çalışan arkadaşlarıma en kalbi şükranlarımı arz ediyorum.

Bu vesile ile ilçemizde, ilimizde, ülkemizde görev yapan Din Görevlilerimizin “Camiler ve Din Görevlileri Haftası’” tebrik ediyorum. Hayırlı hizmetlere vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Mihrapta, Minberde, Kürsüde, kısaca teşkilatımızın her kademesinde görev yapmış ve ebediyete irtihal etmiş olanları da rahmet ve minnetle yad ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

"Cami ve Hayat" konulu sinevizyon gösterisinin ardından İl Müftümüz Sayın Hamdi Kavillioğlu, haftanın anlam ve önemine binaen bir konferans verdi. İl Müftüsü: "Camiler müslüman ülkelerin tapu senetleridir" diyerek camilerin önemini vurguladı. Camilerin tarihimiz ve hayatımızdaki yerine de vurgu yapan Müftümüz; her yıl camiler haftasında işlenen temalara da değinerek, mesleğine gönül vermiş örnek din görevlisi şahsiyetlerden örnekler vererek konuşmasını sürdürdü.

İl Müftümüz Sayın Hamdi Kavillioğlu, haftanın  camiamıza hayırlı olması ve yeniden dirilişimize vesile olması temennisiyle konuşmasını tamamladı.